Informaţii despre Zanzibar

Zanzibar este un arhipelag situat în Oceanul Indian, la o distanță de 35 de kilometri de coasta de est africană, și este format din mai multe mici insule și două mari, aflăm de pe enciclopedia online Britannica. Este vorba despre insula principală cu același nume, care mai este cunoscută și sub denumirea de Unguja (n.n. – se citește Unguudșa), ce se întinde pe o suprafață de 1.554 km². Cealaltă insulă se numește Pemba și se află în partea de nord, ocupând o suprafață mai mică, de 984 km². Capitala Zanzibar City a preluat denumirea insulei principale, fiind renumită pentru centrul său istoric, Stone Town, care este inclus în patrimoniul UNESCO.

Populația din Zanzibar numără 800.000 de locuitori și este alcătuită din africani, indieni, perși și arabi, motiv pentru care și influențele culinare se resimt foarte mult. De asemenea, există și o mică minoritate, de doar vreo 10.000 de kharidjiți, un popor care nu mai există astăzi decât în Algeria, Libia și Oman. Swahili (kisuaheli) este limba oficială în Zanzibar și face parte din familia bantu, orginară din regiunea Congo, fiind foarte răspândită în Africa de Est.

Cel mai înalt punct din Zanzibar

Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu
Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

Potrivit legendei, Zanzibar a fost descoperit de câțiva călugări, care au fost atrași de parfumul exotic al plantelor, mirodeniilor, scorțișoarei, vaniliei și florilor tropicale de aici. De-a lungul timpului, insula a fost vizitată de coloniști, negustori de sclavi, dar și de aventurieri. Regiune insulară semiautonomă, Zanzibar s-a unit cu Tanganyika în 1964 pentru a forma actuala Republică Unită Tanzania, cea mai mare dintre țările din Africa de Est și, din păcate, una dintre cele mai sărace țări ale lumii. Problemele și conflictele politice din Zanzibar sunt generate de tendința arabă de a constitui un stat islamic independent de Tanzania.

Se crede că Zanzibar/Unguja și Pemba au făcut parte din Africa în urmă cu 2,6 până la 5,3 milioane de ani, însă ele s-au desprins de „continentul negru”. Se presupune că separarea insulei Pemba a avut loc în Epoca Miocenului, iar Zanzibar s-a separat în Epoca Pliocenului.

Privită dinspre continent, Zanzibar pare o insulă lungă și joasă, cu creste mici întinse de-a lungul axei sale centrale nord-sud. Are o lungime maximă de 85 de kilometri și o lățime maximă de 39 de kilometri. Cel mai înalt punct este Masingini, situat la 119 metri deasupra nivelului mării.

Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll
Recomandări
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll

Ce poți să vizitezi în Zanzibar

Zanzibar este, cum spuneam, un paradis exotic, care atrage cu plajele sale cu nisip alb, apa cristalină și recife de corali, însă dacă vei ajunge în acest colț de lume descoperi și alte locuri pe care să le vizitezi. Îți prezentăm câteva dintre cele mai populare locuri de vizitat în Zanzibar.

Stone Town

Ce poți să vizitezi în Zanzibar – obiective turistice

Stone Town este orașul vechi din Zanzibar City, pe care localnicii îl denumesc „inima insulei”. Acesta face parte din patrimoniul mondial UNESCO, reușind să-și păstreze caracteristicile unice și autentice care combină elemente din mai multe culturi și civilizații. Printre obiectivele turistice pe care le poți vizita aici se numără Casa Minunilor, care include Muzeul Național de Istorie și Cultură, Muzeul Palatului, Piața Forodhani, Fortul Arab (Vechiul Fort), Vechiul Dispensar, Biserica Anglicană, Muzeul memorial al sclavilor „Beit el-Ajaib”, Parcul Forodhani, băile persane Hamammi și Casa „Mercurio”, care a aparținut lui Freddie Mercury, Aceasta este situată în cartierul Malindi și a fost locul în care artistul și-a petrecut copilăria. De asemenea, poate fi vizitat restaurantul „Camlurs”, care cândva a fost casa în care regretatul artist a locuit cu familia, scrie site-ul Whisper Wanderlust.

Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor
Recomandări
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor

Parcul Național Jozani

Acesta este casa celebrelor maimuțe Colobi cu coada roșie, care sunt în pericol de dispariție. De altfel, acesta este singurul loc din Zanzibar unde poți adamira aceste maimuțe, parcul fiind, de altfel, protejat de guvern încă din anul 1960. În același timp, Parcul Jozani este singura zonă de pădure tropicală din Zanzibar, care cu câțiva ani în urmă era aproape singurul ecosistem care acoperea insula. Aici există peste 100 de arbori și plante și circa 200 de specii de păsări.

Restaurantul „The Rock”

Ce poți să vizitezi în Zanzibar – obiective turistice

Restaurantul este faimos în întreaga lume datorită poziționării sale deosebite. Este situat în Peninsula Michamvi, pe plaja Pingwe, la o oră de mers cu mașina de Stone Town. Acest loc este renumit în toată lumea datorită faptului că este construit pe o stâncă în mijlocul apei, iar când are loc refluxul, localul arată ca o mică insulă. „The Rock” se afla într-un mediu privilegiat plin de palmieri, ape turcoaz și plajă cu nisip alb.

Plaja Nungwi

Ce poți să vizitezi în Zanzibar – obiective turistice

Plaja Nungwi este una dintre cele mai populare și mai frumoase plaje din Zanzibar. Situată în partea de nord a insulei, această plajă este plină de palmieri, are nisip alb, apă de un albastru superb, cu nuanțe de turcoaz, cu iar fluxul și refluxul creează o atmosferă unică și un decor incredibil. Pe lângă frumusețea naturală, această plajă are o atmosferă vibrantă datorită activităților nautice pe care le poți face, cum ar fi scufundări, snorkeling și pescuit.

Plaja Kendwa

Deși foarte comercială și ticsită cu turiști, aici poți înota în orice parte a zilei, indiferent de flux și de reflux. Culoarea turcoaz a apei oferă un background fotografic excepțional, în timp ce apusurile sunt printre cele mai calde și mai vibrante din lume. De asemenea, Kendwa este o zonă mai exclusivistă, cu hoteluri și restaurante de clasă, comparativ cu plaja Nungwi, care este cu turism de masă.

Insula Pemba

La 50 de kilometri nord-est de Zanzibar City se află insula Pemba. Cu o dezvoltare redusă a turismului, insula are întinderi lungi de coastă neîmblânzită, sate de pescari pitorești și ruine din epoci demult apuse. Aici există o stațiune pentru care merită toți banii, și anume Manta Resort. Este vorba despre un hotel de lux, care „plutește” pe oceanul de un albastru profund, ceea ce îți permite să te scufunzi în apă direct din camera ta. Zona face parte din zona de conservare a canalului Pemba, unde poți explora o lume marină care găzduiește peste 300 de specii unice și grădini vaste de corali. Te vei bucura de o vizibilitate de până la 40 de metri, unele dintre cele mai bune locuri pentru scufundări fiind Manta Point, Fundu Reef și Njao Gap, scrie site-ul NeverEndingFootSteps

Insula Changgu

Cunoscută și sub denumirea de Prison Island, Changgu este renumită pentru că aici poți admira de aproape broaștele țestoase gigant Aldabra. În 1919, guvernatorul britanic din Seychelles a făcut cadou insulei Zanzibar patru exemplare din această specie, care au reușit să se înmulțească foarte mult în ultimii peste 100 de ani. Cea mai bătrână broască are 196 de ani. De asemenea, pe insulă este și fosta închisoare, unde pe vremuri erau erau ținuți închiși sclavii și erau izolați bolnavii de febră galbenă.

Satul Jambiani

Situat pe coasta de est a insulei, Jambiani este un sat de pescari încântător, care a fost foarte puțin afectat de vânturile schimbării. Această așezare discretă oferă o imagine despre viața reală din Zanzibar unde nu există turism și stațiuni de lux. Când soarele răsare, localnicii se întorc în canoe pline cu pești, iar copiii se trezesc devreme pentru a juca fotbal pe nisip. Alături de Nungwi, Jambiani este unul dintre satele pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în Zanzibar.

Peștera Kuza

Cu toate plajele uimitoare și activităție de scuba-diving și snorkeling pe care le poți face în largul Oceanului Indian, trebuie să știi că, în Jambiani, există această peșteră unică în regiune. Turul include un ghid care te va conduce prin jungla densă, pe un traseu foarte sinuos și îți va explica istoria acestei minuni naturale. În Zanzibar, peșterile s-au format ca urmare a unui cutremur major care a provocat căderea stâncilor de sub suprafață. Acest lucru a creat un spațiu mare care acum este plin cu apă cristalină. Timp de mai multe secole, peștera Kuza a fost o parte importantă a spiritualității locale, localnicii spunând că apa îndeplinește dorințele.

Vizitează o fermă de condimente

Zanzibar nu este degeaba supranumit „Insula Condimentelor”. Să vizitezi una dintre fermele de condimente este una dintre activitățile pe care trebuie să le faci atunci când ești în vacanță în Zanzibar. Vei fi preluat cu mașina de la cazare și condus la fermă, unde vei avea ocazia să deguști o mulțime de condimente și nu numai. Totodată, vei experimenta și gustul cafelei proaspăt culeasă, cacao, jackfruit și multe altele. Ghidul îți va explica fiecare arbore și plantă în parte, astfel încât să afli totul despre fiecare condiment.

Vezi şi ce să vizitezi în Sardinia – cele mai frumoase locuri și obiective turistice!

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!  

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (28)

Lucaluca   •   21.09.2024, 07:21

Se pare că e foarte frumos de vizitat. Pentru cei care pot face față....

Padeea   •   17.09.2024, 08:43

O destinație de vacanță care trebuie bifata.

Adrian014   •   13.09.2024, 06:50

Foarte frumos in Zanzibar mergem în excursie

Vezi toate comentariile (28)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Știrileprotv.ro
Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Viva.ro
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Colegii de scenă și-au luat adio de la Gabriel Cotabiță. Fiicele artistului, un monument de tristețe. Imagini emoționante de la Cimitirul Bellu
Libertateapentrufemei.ro
Colegii de scenă și-au luat adio de la Gabriel Cotabiță. Fiicele artistului, un monument de tristețe. Imagini emoționante de la Cimitirul Bellu
Cum arată vila de cinci stele din care Călin Georgescu a urmărit rezultatul alegerilor. Motivul pentru care proprietatea nu apare în declarația de avere
FANATIK.RO
Cum arată vila de cinci stele din care Călin Georgescu a urmărit rezultatul alegerilor. Motivul pentru care proprietatea nu apare în declarația de avere
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
GSP.RO
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Elle.ro
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Unica.ro
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Financiarul.ro
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Votanţi ai lui Călin Georgescu au uitat pe cine au pus ştampila. Reacţia unei tinere, întrebate cu cine a votat
Observatornews.ro
Votanţi ai lui Călin Georgescu au uitat pe cine au pus ştampila. Reacţia unei tinere, întrebate cu cine a votat
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată
HOROSCOP
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI