Ce să vizitezi în Bologna

Bologna, capitală a provinciei Emilia-Romagna, este ușor de vizitat, iar mulți turiști îl consideră unul dintre cele mai atrăgătoare orașe din Italia. Este considerat un rai al gurmanzilor, având reputația de capitală gastronomică a Italiei.

Printre principalele industrii din Bologna se numără fabricarea de paste și cârnați, așa că asigurați-vă că încercați măcar câteva sortimente odată ajunși acolo.

Pe lângă vizitarea atracțiilor turistice din Bologna, e minunat să petreceți timp în tihnă, bucurându-vă caracterul unic al orașului: plimbați-vă pe sub arcadele lungi, aruncați o privire în interiorul magazinelor vechi și elegante, observați ciudățeniile arhitecturale și zidăria interesantă, faceți o pauză într-una dintre numeroasele cafenele și bucurați-vă.

Cele mai multe dintre locurile populare de vizitat se află la câțiva pași de Piazza Maggiore, iar străzile cu arcade fac ca plimbarea în Bologna să fie plăcută pe orice fel de vreme.

Iată care sunt cele mai populare locuri de vizitat în Bologna și cele mai impresionante obiective turistice care merită văzute:

Locuri de vizitat în Bologna

Piazza Maggiore și Piazza del Nettuno

Locuri de vizitat în Bologna -Piazza del Nettuno
Locuri de vizitat în Bologna – Piazza del Nettuno
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu
Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

Aceasta este inima orașului și un loc vibrant, plin de viață. Poate părea că toată lumea din Bologna s-a întâlnit cu prietenii în același timp în aceste două piețe alăturate din inima orașului.

Turiștii apreciază atmosfera animată, arhitectura magnifică și posibilitatea de a savura o cafea sau o gelato într-una dintre cafenelele din jur.

Aproape toate atracțiile majore din oraș se află la câteva minute de mers pe jos, la fel ca și cele mai importante străzi – printre ele strada comercială aglomerată, Via dell’Indipendenza și Via Galleria, cu numeroasele sale conace vechi, aristocratice.

Via dell’Archiginnasio, cu arcadele sale elegante, trece pe lângă marea bazilică San Petronius. Pe partea de nord se află fostul Palazzo del Podestà (Palatul guvernatorilor) cu un turn înalt, Torre dell’Arengo, datând din 1259. Sub cupola sa boltită, oamenii care șoptesc pe o parte pot fi auziți de cei din colțul opus.

Basilica di San Petronio

Basilica di San Petronio Bologna
Basilica di San Petronio Bologna
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll
Recomandări
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll

Această biserică imensă și impresionantă este dedicată sfântului patron al orașului, Sfântul Petronius. Construcția sa a început în secolul al XIV-lea și a fost gândită să fie cea mai mare biserică din lume. A fost proiectată să fie chiar mai mare decât Sf. Petru din Roma, dar nu a fost niciodată finalizată conform planurilor inițiale. Turiștii se opresc aici pentru a admira arhitectura gotică impresionantă și pentru a vizita interiorul plin de istorie și artă.

În micul muzeu din spatele bisericii, puteți vedea proiectele care au fost depuse pentru fațadă, inclusiv cele ale marelui arhitect Andrea Palladio.

Interiorul, care a fost terminat, este adesea menționat ca simbolul arhitecturii gotice în Italia, iar fiecare dintre capelele laterale pare o mică biserică.

Descoperă și cele mai frumoase locuri de vizitat în Italia.

Turnurile înclinate

Obiective turistice în Bologna- Torre Garisenda și Torre degli Asinelli

Turnul din Pisa poate fi mai cunoscut, dar Bologna are o pereche de turnuri care par să se încline și mai alarmant, din cauza formei lor înguste. Ele sunt cele mai cunoscute dintre cele 20 de turnuri care au rămas din cele peste 100 care au format orizontul orașului Bologna din secolul al XII-lea.

Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor
Recomandări
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor

Deși erau necesare atât ca turnuri de veghe, cât și ca locuri de refugiu în caz de atac, înălțimea lor a devenit și simbol de statut pentru familiile nobiliare care le-au construit.

Torre Garisenda, de 48 de metri, are o înclinație ce pornește de la 13 metri. Puteți urca cele 498 de trepte din interiorul Torre degli Asinelli pentru a admira priveliștea din Bologna.

Sanctuarul Madonna di San Luca

Sanctuarul Madonna di San Luca Bologna
Sanctuarul Madonna di San Luca Bologna

Bazilica se află pe vârful unui deal care oferă priveliști minunate asupra orașului și a Văii Po, interiorul său clasic este evidențiat de podeaua impresionantă din marmură neagră, albă și roșie încrustată.

Dar ceea ce deosebește această bazilică de toate celelalte din Italia este arcada acoperită de 3,8 kilometri, care leagă sanctuarul de oraș. Această structură monumentală este cel mai lung portic din lume, cu 666 de arcade, și a fost construită între 1674 și 1793 pentru a proteja icoana bizantină Madona cu Pruncul în procesiunea sa anuală în Bologna.

Icoana, despre care se spune că ar fi fost pictată de Sfântul Luca, a parcurs acest traseu până la Catedrala San Pietro din Bologna din 1433, când a fost adusă dintr-o mănăstire de pe un deal, în speranța unei minuni, aceea de a opri ploile care amenințau recolta.

Portici din Bologna

Locuri de vizitat în Bologna – cele mai impresionante obiective turistice
Locuri de vizitat în Bologna – cele mai impresionante obiective turistice

Vizitatorii din Bologna nu se pot abține să se plimbe pe sub portici, arcadele care mărginesc atât de multe dintre străzile sale. Sunt o ușurare binevenită când soarele de vară este arzător și un adăpost de ploaie, precum și spațiu pentru anumiți comercianți.

Porticii sau arcadele au început să existe în secolul al XI-lea ca etaje superioare suprapuse ale clădirilor din centrul orașului în dezvoltare.

Pe măsură ce deveneau mai mari, aveau nevoie de grinzi și stâlpi de susținere, iar treptat arcadele au crescut. În secolul al XIII-lea, noile arcade trebuiau să fie suficient de înalte pentru ca un călăreț să poată trece călare, o regulă care a dus la arcadele elegante arcuite pe care le vedem astăzi.

Aceste portici sunt unice, construite în momente diferite și în stiluri diferite, adesea împodobite cu sculptură în piatră sau alte decorațiuni impresionante.

În total, Bologna are aproximativ 40 de kilometri de portici, dintre care cel mai lung are 3,8 kilometri și duce de la oraș la Sanctuarul de pe deal al Madonna di San Luca.

Bazilica San Pietro

Catedrala San Pietro a suferit multe modificări de la înființarea ei din 910. În ea se află o colecție de comori artistice donate de-a lungul secolelor pentru a fi folosite la sărbătorile religioase. Acestea includ obiecte aparținând mai multor papi și o cruce procesională splendidă, oferită mai recent, în 1996.

Oratoriul din Battuti

Dacă ajungi la Oratoriul din Battuti, urcă scările până în camera de deasupra bisericii pentru a descoperi una dintre comorile necunoscute din Bologna, un mic oratoriu decorat cu picturi baroc, fresce și sculpturi aurite.

Urmăriți anunțurile programelor muzicale, care au loc aici și vă veți bucura din plin de ele datorită acusticii excelente a camerei.

Museo Civico Archeologico

Acest muzeu arheologic găzduiește o colecție impresionantă de artefacte și exponate care ilustrează istoria antică a regiunii. Turiștii vin aici pentru a învăța mai multe despre trecutul bogat al Bolognei.

Museo della Storia di Bologna

Acest muzeu este dedicat istoriei și patrimoniului orașului Bologna, prezentând expoziții interactive și multimedia care ilustrează evoluția sa de-a lungul timpului. De la epoca romană până în prezent, vizitatorii pot explora diferitele aspecte ale vieții și culturii bologneze.

Experiențe culinare în Bologna

Experiențe culinare în Bologna
Experiențe culinare în Bologna

Poate că atracția cea mai mare a orașului Bologna pentru turiști și sursa faimei sale în toată Italia este reputația sa de centru culinar. Este cunoscută pentru tortellini, tagliatelle și alte paste, iar preparatul său clasic, tagliatelle al ragu, este cunoscut în lumea întreagă ca tagliatelle bolognese sau paste bolognese.

Mezelurile sunt o specialitate locală, iar această regiune este casa incomparabilului Parmigiano Reggiano.

Puteți experimenta și savura moștenirea culinară din Bologna, iar un loc bun pentru a începe este în piețele și magazinele alimentare. Străzile înguste din Quadrilatero, o zonă între Piazza Maggiore, via Rizzoli, via Castiglione și via Farini, a fost piață încă din epoca romană și este plină cu magazine mici și standuri în aer liber care vând tot felul de alimente, de la produse de grădină, brânză, și pește, la paste proaspăt făcute și produse de patiserie, arată site-ul planetware.com.

Oportunitățile de a învăța de la bucătarii bolognezi abundă, găsiți de la cursuri de grup la lecții individuale despre cum poți face tortellini perfecte.

Un alt lucru interesant de făcut în Bologna este să te alături unui tur specializat, condus de un gurmand local. Acesta va include probabil vizite la piețele alimentare și la o serie de magazine cu produse alimentare tradiționale, inclusiv o brutărie, ciocolaterie, salumeria (delici), la producători de paste și gelaterie, unde puteți gusta unele dintre specialitățile Bologna.

Mercato di Mezzo

Acest târg tradițional este situat în centrul istoric al orașului și este un loc popular pentru a experimenta gastronomia locală autentică. Aici puteți găsi o varietate de produse proaspete, inclusiv brânzeturi locale, mezeluri, fructe de mare și multe altele. Este un loc minunat pentru a vă bucura de o gustare sau pentru a achiziționa suveniruri culinare.

Sursă foto – Shutterstock.com

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!  

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Știrileprotv.ro
Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Viva.ro
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Gabriel Cotabiță, plâns de nașii lui de cununie, Delia și Răzvan Munteanu. Dureros cum au reacționat aceștia după moartea artistului
Libertateapentrufemei.ro
Gabriel Cotabiță, plâns de nașii lui de cununie, Delia și Răzvan Munteanu. Dureros cum au reacționat aceștia după moartea artistului
Patru zodii cu noroc maxim în perioada ianuarie – martie 2025. Dumnezeu le ajută în tot ce își propun
FANATIK.RO
Patru zodii cu noroc maxim în perioada ianuarie – martie 2025. Dumnezeu le ajută în tot ce își propun
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
GSP.RO
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Elle.ro
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu. Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României
Unica.ro
Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu. Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Financiarul.ro
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
Observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată
HOROSCOP
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI