Politicienii romani pnl cat si psd nu vor aderarea la schengen, deoarece le e frica ca isi pierd averile ilicit dobindite...ce cauta ministrul de interne bode la nogociere? Nu exista un ministru de externe HERR klaus?!
Demisia Bode, predoiu, poate si herr klaus.
Ministerul de interne plin de corupti, plus ca nu au aplicat legea pandemiei.. in timp ce oamenii erau cocosati de amenzi AUR facea tambalau prin tara.. si nu au patit nimic...
la fel si vamesii ca cer 10 Euro de caciula cand am mers cu autocarul...
Demisia si parhontiu, jandarmeria.. e vai mama lor...politistii.. " cum rezolvam problema... " adica tot spaga...
Demisia ciuca , plagiat, si ciolacu....
Analiza consecintelor negative ale boicotarii afacerilor austriece din Ro este unilaterala si incompleta. 1) Este o gugumanie absoluta iluzia ca performante mai slabe ale Petrom si BCR & Raiffeisen nu i-ar ustura pe actionarii majoritari din AT. Asta s-ar intampla doar daca "pravaliile" susmentionate ar reprezenta procente neglijabile in afacerile societatilor-mama, ceea ce nu e cazul. 2) Nu e clar cine i-a soptit dlui Ionascu informatia ca OMV adunase pe plaje si platoul continental utilajele pentru a incepe luni 12 decembrie forarea dupa gaze in Marea Neagra; mai degraba, au probleme cu structura stimulentelor financiare din legea offshore pe care le vor modificate inainte sa se "ude". 3) E o diferenta ca de la cer la pamant intre o criza bancara sistemica si reducerea veniturilor din comisioane si a veniturilor viitoare din operatii de creditare la doua banci. Boicotul nu inseamna sa nu iti mai rambursezi creditele (esenta unei crize bancare) decat eventual pentru "experti" ca d-nii Zamfir si Piperea, ci o reducere a cotei de piata, cu reduceri aferente de venituri, ergo profituri.
Ii urez dlui Ionascu mult succes cu noua lui pasiune pentru "tehnologie si stiinta". Din pacate, cei 15 ani de jurnalism "doar pe economie" economic nu prea au lasat urme.
Gresiti !
Am lucrat la doua multinationale 15 ani si de 16 ani am firma mea.La cele doua multinationale am vazut cu ochii mei cum se transfera profitul in strainatate prin contracte de servicii , consultanta sau intermediere. Sa va dau un ex - trebuia sa cumparam materie prima din Ungaria .Nu o cumparam direct ci via o firma de tradining de a lor din Elvetia - deci plateam dublu pe ea.La fel la export.Aveam tot felul de contracte de consultanta inexistenta cu firma mama din tara lor.
Aveau grija ca profitul din RO sa fie minim.La 50 de ani ne-au dat pe toti afara ca suntem prea batran. Ne-am facut firma noastra care face ce faceau ei ba chiar lucram si pentru ei.
Acum - impozitare.
Firma mea a platit mai multe taxe la Bugetul RO decat multinationala pentru ca nu ne permitem sa facem ce faceau ei. In afara de asta noi ca firma romaneasca platim in RO pe linga impozit pe profit de 16 % si impozit pe dividende de 15 % ( 5 % +10% sanatate a doua oara ).
Impozitul pe dividende la firmele cu capital strain nu se plateste in RO cu in tara lor de origine ( evitarea dublei impuneri ) Salariatii dati afara de ei lucreaza toti la firma mea unde au si actiuni. Ce s-a pierdut ?
Daca ( si am facut-o) ne mutam conturile de la ex Raiffeisen la Banca Transilvania va scadea cifra de afaceri a R si va creste simultan a BT. R va da afara salariati romani dar BT va avea nevoie de ei ( cine va administra surplusul financiar ? ).BT va avea un profit mai mare si va plati 16% pe profut+15% div.
Nu ca nu ati avea in unele puncte dreptate, dar exemplul cu autostrazile (nici 1000de km in 30 de ani) si cu gazul din Marea Neagra scos de Petrom(astia se sufoca daca stau mai mult de 2 minute sub apa) sunt hilare. Poate sunteti Mafalda si d-voastra stiati in noiembrie ca habsburgii se vor razgandi, dar nu sunt asa de inzestrati prea multi.
Ano1 • 12.12.2022, 00:15
Politicienii romani pnl cat si psd nu vor aderarea la schengen, deoarece le e frica ca isi pierd averile ilicit dobindite...ce cauta ministrul de interne bode la nogociere? Nu exista un ministru de externe HERR klaus?! Demisia Bode, predoiu, poate si herr klaus. Ministerul de interne plin de corupti, plus ca nu au aplicat legea pandemiei.. in timp ce oamenii erau cocosati de amenzi AUR facea tambalau prin tara.. si nu au patit nimic... la fel si vamesii ca cer 10 Euro de caciula cand am mers cu autocarul... Demisia si parhontiu, jandarmeria.. e vai mama lor...politistii.. " cum rezolvam problema... " adica tot spaga... Demisia ciuca , plagiat, si ciolacu....
rololiv • 11.12.2022, 17:07
Analiza consecintelor negative ale boicotarii afacerilor austriece din Ro este unilaterala si incompleta. 1) Este o gugumanie absoluta iluzia ca performante mai slabe ale Petrom si BCR & Raiffeisen nu i-ar ustura pe actionarii majoritari din AT. Asta s-ar intampla doar daca "pravaliile" susmentionate ar reprezenta procente neglijabile in afacerile societatilor-mama, ceea ce nu e cazul. 2) Nu e clar cine i-a soptit dlui Ionascu informatia ca OMV adunase pe plaje si platoul continental utilajele pentru a incepe luni 12 decembrie forarea dupa gaze in Marea Neagra; mai degraba, au probleme cu structura stimulentelor financiare din legea offshore pe care le vor modificate inainte sa se "ude". 3) E o diferenta ca de la cer la pamant intre o criza bancara sistemica si reducerea veniturilor din comisioane si a veniturilor viitoare din operatii de creditare la doua banci. Boicotul nu inseamna sa nu iti mai rambursezi creditele (esenta unei crize bancare) decat eventual pentru "experti" ca d-nii Zamfir si Piperea, ci o reducere a cotei de piata, cu reduceri aferente de venituri, ergo profituri. Ii urez dlui Ionascu mult succes cu noua lui pasiune pentru "tehnologie si stiinta". Din pacate, cei 15 ani de jurnalism "doar pe economie" economic nu prea au lasat urme.
ED1953 • 11.12.2022, 10:17
Gresiti ! Am lucrat la doua multinationale 15 ani si de 16 ani am firma mea.La cele doua multinationale am vazut cu ochii mei cum se transfera profitul in strainatate prin contracte de servicii , consultanta sau intermediere. Sa va dau un ex - trebuia sa cumparam materie prima din Ungaria .Nu o cumparam direct ci via o firma de tradining de a lor din Elvetia - deci plateam dublu pe ea.La fel la export.Aveam tot felul de contracte de consultanta inexistenta cu firma mama din tara lor. Aveau grija ca profitul din RO sa fie minim.La 50 de ani ne-au dat pe toti afara ca suntem prea batran. Ne-am facut firma noastra care face ce faceau ei ba chiar lucram si pentru ei. Acum - impozitare. Firma mea a platit mai multe taxe la Bugetul RO decat multinationala pentru ca nu ne permitem sa facem ce faceau ei. In afara de asta noi ca firma romaneasca platim in RO pe linga impozit pe profit de 16 % si impozit pe dividende de 15 % ( 5 % +10% sanatate a doua oara ). Impozitul pe dividende la firmele cu capital strain nu se plateste in RO cu in tara lor de origine ( evitarea dublei impuneri ) Salariatii dati afara de ei lucreaza toti la firma mea unde au si actiuni. Ce s-a pierdut ? Daca ( si am facut-o) ne mutam conturile de la ex Raiffeisen la Banca Transilvania va scadea cifra de afaceri a R si va creste simultan a BT. R va da afara salariati romani dar BT va avea nevoie de ei ( cine va administra surplusul financiar ? ).BT va avea un profit mai mare si va plati 16% pe profut+15% div.
misu50 • 10.12.2022, 17:06
Nu ca nu ati avea in unele puncte dreptate, dar exemplul cu autostrazile (nici 1000de km in 30 de ani) si cu gazul din Marea Neagra scos de Petrom(astia se sufoca daca stau mai mult de 2 minute sub apa) sunt hilare. Poate sunteti Mafalda si d-voastra stiati in noiembrie ca habsburgii se vor razgandi, dar nu sunt asa de inzestrati prea multi.
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.