Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT

Vlad Dascălu, ciclist

La 21 de ani, Vlad și-a îndeplinit deja toate visurile pe care le poate avea un sportiv. El a devenit, în premieră pentru România, campion mondial la Mountain Bike XCO, categoria Under 23, și s-a calificat la Jocurilr Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc peste mai puțin de un an. La final de iulie, Dascălu cucerise și titlul de campion european, la aceeași probă.

Deși Vlad nu este în mod direct produsul ciclismului din România, pentru că la 9 ani emigra deja, alături de familia sa, în Spania, a evoluat și la Dinamo BikeXpert, club cu care a debutat în Cupa Mondială în 2017 și alături de care a obținut mai multe clasări pe podium. E plăcut să știi că diaspora va lupta pentru medalii tricolore la următoarea Olimpiadă, mai ales că, probabil, trofeele nu se vor îngrămădi în palmaresul COSR din 2020, așa cum făceau, de pildă, cu două decenii în urmă. Dascălu e o gură de aer proaspăt, într-un sport în care întotdeauna am sperat mult și am primit poate prea puțin.  

NOT

Ramona Ioana Bruynseels, politician

Nu știu ce-i mai învață Universitatea Harvard pe studenți, nici pe cei cu normă întreagă, nici pe cei cu cursuri rapide sau prin corespondență, cum e cazul Ramonei Ioana Bruynseels, candidată la funcția de președinte al României. Dar dacă e să te iei după ce spune ea mai bine faci facultatea la Nursultan, capitala Kazastanului – credeți-mă pe cuvânt sau verificați-mă, cum doriți. Cine se frige cu ciorbă suflă apoi diplomatic și în iaurt și poate e mai bine să decurgă lucrurile așa.

Dacă ar fi avut bunul simț și prezența de spirit să verifice, și Ramona Ioana Bruynseels ar fi aflat că România și Rusia nu se află în același sos NATO, din motive pe care un copil de clasa a șaptea de la o școală obișnuită, de cartier, le cunoaște deja. Dincolo de glume, emfaza cu care unele personaje vorbesc în public are numai două explicații plauzibile: fie nu au nimic scris pe hard și informațiile le suie pe buze fără a fi trecute printr-un filtru superior, fie au senzația că oamenii cărora li se adresează sunt proști grămadă. Iar această ultimă variantă e monstruos de jignitoare. La limita unei manipulări penibile, exercitate de non-valori universale.    

Citeşte şi:

Vlad Dascălu, primul român campion mondial la Mountain Bike U23! Și-a asigurat un loc în lotul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Candidata la prezidențiale Ramona Ioana Bruynseels: ”Suntem împreună cu Rusia parte a NATO”

Ramona Ioana Bruynseels face precizări după ce a spus că „suntem împreună cu Rusia parte a NATO”

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult