De Mihai Toma,

Duminică, în etapa a 12 a a Ligii B, Seria Est (una dintre cele patru serii), la Iordăcheanu, 15 kilometri de Vălenii de Munte, s-au întâlnit echipa locală Avântul (locul 3) și Prahova Ploiești (locul 5), continuatoarea formației care a luat titlul în 1916.

Scorul a fost deschis de Prahova Ploiești, în secunda 5 a meciului, graţie unui autogol. E cel mai rapid autogol din istoria fotbalului.

”Nu știu dacă secunda 5, poate 6-7”

Nu-mi dau seama dacă a fost chiar secunda 5, poate 6-7. Știu că m-am uitat la cronomentru, era secunda 14 când am reluat jocul de la centru.

Arbitrul Ovidiu Oprea:

Arbitrul, 37 de ani, cel mai sus în eșalonul al doilea, a explicat faza halucinantă pentru Libertatea:

”Mingea a fost mișcată de la centru de oaspeți, înapoi pentru un coleg, acesta a aruncat balonul în diagonală direct spre extrema care sprintase imediat după fluier. Mingea a ajuns undeva pe semicercul careului de 16 metri, iar fundașul central al gazdelor a vrut să dea cu capul spre portar. Goalkeeperul ieșise și el pe la 12-13 metri și, din cauză că fundasul a sărit și contratimp, a dat-o peste el în poartă, bară laterală și gol!”.

Păcat că n-a filmat nimeni!

”Păcat că n-a apucat nimeni să filmeze. A fost uluială”, a încheiat ”cavalerul” ploieștean.

Echipa fostului arbitru Safta, supranumit ”Mamulos”, a egalat în minutul 10, dar a cedat, până la urmă, 1-4.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Fratele mai mic al antrenorului, cu autogolul!

La Avântul Iordăcheanu, antrenor-jucător e Mihai Safta, fiul primarului, arbitru încă activ (L3)! Iar autogolul a fost semnat de Cristian, fratele mai mic al antrenorului!

Avântul Iordăcheanu. Cristi Safta, pe rândul de jos, al doilea de la stânga

Recordul omologat este din Letonia, gol în propria poartă în 14 secunde! Au dat gol fără să atingă mingea! Acesta a fost cel mai rapid autogol din istorie | VIDEO

Avântul Iordăcheanu e o grupare sprijinită de primăria condusă de Constantin Safta, fost arbitru asistent de Liga 1 și fost fotbalist de L3, edil PNL aflat la al doilea mandat (primul, 2008-2012).

Dincolo, în vara anului 2018, Adrian Teodorescu a reînfiinţat Prahova Ploieşti, cel mai vechi brand din fotbalul prahovean (1915-2001), alegând să vină alături de el doar jucători tineri.  ”Teo” deține certificatul de identitate sportivă pentru Prahova Ploieşti încă din anul 2010.

Teodorescu a fost primul personaj din fotbalului românesc care a fost declarat persona- non grata. Suspendarea acestuia a fost ratificată de FRF la 12 mai 2008 şi ridicată pe 25 ianurie 2010.


Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri
HOROSCOP

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri