Florentina Iușco este unul dintre cei 28 de atleți români care vor participa la Campionatele Balcanice de Sală de la Istanbul.

Florentina Iușco este una dintre puținele sportive polivalente din România. A trecut prin nu mai puțin de patru probe la atletism iar în 2018 a fost campioană mondială de tineret…la bob. Săritura în lungime rămâne însă marea dragoste a atletei în vârstă de 23 de ani.

„Am început cu înălțimea, pentru că eram destul de mică și la lungime erau foarte tari fetele pe vremea aceea și nu aveam nicio șansă. Proba de înălțime mă avantaja atunci, eram talentată și știam că iau medalie. După ce am mai crescut, am trecut la lungime, triplusalt, 100m. La un concurs le făceam pe toate și mi-a prins foarte bine. Eram obosită dar am învățat să sar pe fond de oboseală și îmi era ușor, când făceam o singură probă era uau. Bob am facut un an și am câștigat Campionatul Mondial”, a declarat Florentina Iușco pentru sportsnet.ro.

Sportiva a adăugat: ”A fost o soluție de moment pentru că veneam după o perioadă în care am născut iar la atletism îmi era mult mai greu să revin. La bob am făcut multă forță și mi-a prins foarte bine. Mi-a plăcut, însă frigul a fost foarte greu de suportat. Atletismul îmi place mai mult, îl fac de 13 ani și îmi e la suflet, dar și bobul a fost frumos”.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Campioană națională la săritura în lungime, Iușco va participa la Campionatele Bacanice de Sală, competitie ce va avea loc la 15 februarie, la Istanbul.

Principalul obiectiv al anului îl reprezintă Jocurile Olimpice, unde atleta țintește o medalie. Ea și-a realizat baremul pentru Tokyo cu o performanță de 6,92m, nou record personal.

“Se acumulează emoțiile și presiunea, muncesc mult pentru acel concurs. Cred că oricărui sportiv îi este frică să meargă acolo și să nu își demonstreze adevărata valoare, să nu concureze la potențialul lui după atâția ani de muncă. Anul ăsta mă antrenez intens, fac absolut orice e nevoie ca să fie bine la Tokyo. Obiectivul ar fi să îmi fac un record personal, aș fi mulțumită cu asta. Mă gândesc nu doar la o finală, ci la o medalie” , a precizat Florentina Iușco.

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

Lungime și triplusalt la JO 2024

Florentina Iușco are planuri mari pentru ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice. În 2013 a fost campioană mondială de cadete în probele de lungime și triplusalt.

Doi ani mai târziu, în 2015, a fost medaliată cu bronz la Campionatele Europene Indoor de seniori de la Praga (Cehia) în proba de lungime și medaliată cu bronz la Europenele de Juniori de la Eskilstuna (Suedia) la triplusalt.

“Aș vrea să mai încerc triplusaltul, pentru că mi-a plăcut foarte mult și am avut rezultate foarte bune. E posibil ca la Jocurile Olimpice din 2024 să mă vedeți și la triplusalt și la lungime. Dacă nu o să meargă o probă bine, o să știu că mai am una, o rezervă”, a conchis Florentina Iușco.

28 de atleți români, 16 băieți și 12 fete, vor lua startul la Campionatele Balcanice de Sală de la Istanbul (Turcia).

FOTO: sportsnet.ro


Citeşte şi:

Mircea Lucescu merge la Beșiktaș Istanbul. Ce funcție va avea ”Il Luce”

Nadia Comăneci, despre viitorul sportului românesc ”Nimeni nu are curajul să iasă din această cutie şi să facă ceva pentru sport”

O gimnastă va concura la 45 de ani pentru a opta oară la Jocurile Olimpice: ”Dacă m-aş opri, aş regreta enorm”

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare