„Căpitanul” Răzvan Florea înoată de ceva vreme în ape limpezi. Redeschiderea bazinului din Constanţa l-a determinat să ia decizia să continue în sportul de performanţă, cu toate că înainte de Beijing avansa un 90% în dreptul posibilităţii de a se retrage.
Anul 2008 a reconfirmat valoarea lui Răzvan Florea. S-a bătut cu greii lumii în finala olimpică a probei de 200 m spate, în care, la Atena, a cucerit un bronz echivalent cu prima şi deocamdată singura medalie românească la JO din istoria înotului masculin. E printre veteranii distanţei, dar nu se dă bătut. Cu greu s-a rupt timp de trei zile de bazinul de înot. Nu şi de apă, reînnodând după mult timp o mai veche pasiune, pescuitul.
„Nu-mi mai făcusem poftele de vreo doi ani. Şin minte că am fost cu Marius Urzică atunci, în Deltă. Acum, cu vărul meu, ne-am instalat la o pensiune. Am prins nişte zile superbe. Soare, 25 de grade”, povesteşte singurul dintre băieţii tricolori care a ţinut steagul sus în „Cubul de apă” de la Beijing.
Ca destinaţie, Florea a ales braţul Sfântu Gheorghe şi s-a instalat în locul denumit „La uzină”.
„Şi, care a fost cea mai mare captură?”. „Nu vreau să spun. Ştiţi cum e, pescarii întotdeauna mint. Nu pot să zic că a fost ceva de lăudat, dar nici n-am venit cu mâna goală”. Imaginile vorbesc însă de la sine. Răzvan, zis şi „Căpitanul”, a capturat ceva exemplare de ştiucă, dar şi de caras şi biban.
Şi-a redeschis şcoala de înot de la Constanţa
Deocamdată, Răzvan Florea nu va abandona competiţiile de înot, în tentativa de a merge chiar şi la JO de la Londra. Ulterior, se va dedica muncii de antrenor, care deja îl pasionează. La şcoala pe care şi-a înfiinţat-o încă din 2005, la Constanţa, şi pe care a redeschis-o imediat după finalizarea reparaţiilor la bazin, are în grijă câteva grupe de iniţiere. „Îi învăţ şi eu. Pe viitor mă voi dedica 100%”. Înotătorul de 28 de ani a intenţionat să abandoneze cariera şi din cauza lipsei unui bazin funcţional în oraşul natal, însă, între timp, problema s-a rezolvat.