MENIU CAUTĂ
21 Noi. 2017 15:39

Gică Hagi merge la Mondiale. ”Regele” este dorit selecționer la naționala Arabiei Saudite

Distribuie

Gică Hagi merge la Mondiale. ”Regele” este dorit selecționer la naționala de fotbal a Arabiei Saudite, calificată la turneul final din Rusia. 

Managerul campioanei României a refuzat să preia reprezentativa României, sub mandatul lui Răzvan Burleanu, și este pe punctul de a prelua selecționata Arabiei Saudite, care a mai fost pregătită o scurtă perioadă și de Cosmin Olăroiu (decembrie 2014-2015). 

Arabia Saudită, campioana Asiei în 1984, 1988 şi 1996, este la a cincea participare la Cupa Mondială (1994, 1998, 2002, 2006, 2018).

'Bravo celor din Ungaria'

Gică Hagi (52 de ani) vrea să vândă Viitorul, dezamăgit de problemele financiare cu care se confruntă sportul românesc. 

Fostul mare internațional a răbufnit din nou la finalul partidei cu FC Voluntari. Când i-a fost oferit exemplul academiei lui FK Csikszereda, proiect finanţat de guvernul maghiar, dar la care participă şi autorităţile din Miercurea Ciuc, iar cel mai mare fotbalist din istoria ţării noastre nu s-a ferit să-i felicite pe vecini pentru iniţiativă: 

'Bravo celor din Ungaria pentru că susţin sportul. Prim-ministrul are şase discipline pe care vrea să le dezvolte la cel mai înalt nivel. Bravo lor!', a transmis Hagi, înainte să dezvăluie o discuţie pe care a avut-o cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului.

Supărat pentru situaţia sportului din România, antrenorul şi patronul de la Viitorul a propus ca un procent mic din profitul multinaţionalelor să fie investit în sport şi chiar a mers la MTS, în urmă cu patru ani, pentru a discuta problema la Conferința 'Sportul românesc – Moment zero'.

'Sunt societăţi mari în România care fac bani. Nu e posibil ca oraşele mari să nu aibă echipe, nu se poate aşa ceva! Multinaţionalele care fac milioane în România, pardon, miliarde, ar trebui să dea 2-3% din cifra lor de afaceri. Am fost la cei de la MTS să le spun asta, erau încântaţi, parcă descoperisem America. Dar tot nu s-a făcut nimic. În România vorbim, plecăm şi la revedere, nimic nu se face”, a dezvăluit Hagi.


Citește și: Tensiuni la curtea regelui Mihai. Psihologia divizării Casei Regale între susținătorii fiicelor regelui și adepții prințului Nicolae

Loading...
Comentarii