În cantonament, juca rummy pe bani
Cea mai cunoscută dintre porecle este “Onoriu”. De fapt, Mircea Lucescu a fost numit pentru prima oară aşa de jucătorii de la Dinamo, pe vremea când încă nu-şi atârnase ghetele- n cui. Când a venit rândul lui Răzvan să ajungă în Ştefan cel Mare, foştii cţchipieri ai tehnicianului de la Şahtior Doneţk l-au luat în primire, strigându-l “Onoriu”, dar adăugându-i la final un “ăl mic”. “Porecla «Onoriu» este mai veche şi i-a fost dată, mi se pare, de Oneaţă Augustin (n.r. – fost jucător la Dinamo) lui Mircea Lucescu. Era mai brunet, şi d-aia l-a strigat aşa Oneaţă. Când a ajuns Răzvan la Dinamo, la început tot «Onoriu » i se zicea, numai că-l mai «alintam» la final cu «ăl mic»”, ne-a declarat fostul jucător de la Dinamo şi Sportul Studenţesc, Sorin Răducanu.
Omul care a vrut să candideze la funcţia de preşedinte al FRF a adăugat: “După aia, când a mai crescut, lui Răzvan Lucescu i se spunea «Pané». Eu i-am dat porecla, pentru că la rummy era «mină de aur» pentru ăla din dreapta. I-am dat această poreclă de la «caşcaval pané» şi aşa l-au strigat de atunci şi cţchiperii”.
E numele unui lăutar celebru
Ion Onoriu, personajul de la care vine porecla Luceştilor, a fost un virtuoz al muzicii lăutăreşti. Excelent acordeonist, ajuns şef de ansamblu folcloric, artistul, originar din Fântânele (Prahova), a fost căsătorit cu cântăreaţa Gabi Luncă.
Costel Stănici, fost internaţional, cţchipier cu Răzvan la Sportul
“Răzvan nu le avea cu băutura, nici cu fumatul, dar juca rummy. I se spunea «Pandişpan», «Strâmbul» şi «Pané». Era pandişpan pentru adversari, prăjitură, ce mai!, fiindcă pierdea mereu şi plătea bine jocurile! Îşi permitea să piardă, prin 1987, chiar şi două sute de lei la câte un joc!”