ACTUALIZARE 15.00. Andrei Timoce a fost învins în ”optimi”, 8-12, cu rusul Hodos.

ACTUALIZARE 14.00. Mălina Călugăreanu a fost eliminat în ”16”-imi, 6-15 cu Pauline Ranvier. Mario Boldor n-a părăsit faza grupelor preliminare.

La sabie, Adrian Timoce s-a calificat în optimi (15-9 cu Somfai/ Ungaria, 15-8 cu Belmann/ Germania). Adrian Dabija a fost eliminat de pe tabloul de 128, 13-15 cu turcul Karadeniz. Alin Sbârcia a părăsit competiția în 16-imi, 7-15 cu estonul Novosjolov. Adrian Szilagy n-a ieșit din grupe

ACTUALIZARE. Marți, în cea de-a doua zi de concurs, pe planșele de la Tbilisi au loc două noi probe individual: spadă masculin și floretă feminin. De la ora 11:00, ora României, debutează proba de floretă feminin individual, iar România va fi reprezentată de sportivele Mălina Călugăreanu și Maria Boldor. Legitimate ambele la CSA Steaua, sportivele vor fi coordonate de pe margine de tehnicianul Ducu Petre. Evoluția LIVE a floretistelor românce la Tbilisi poate fi urmărită AICI.

ACTUALIZARE. Primii intră pe planșe marți sunt spadasinii, într-o probă în care România este reprezentată de Adrian Dabija (CS Dinamo), Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare), Andrei Timoce (CSM Satu Mare) și Alin Sbîrcia (CSU Craiova). Antrenor: Petrică Ungureanu. Evoluția LIVE a spadasinilor români la Tbilisi poate fi urmărită AICI.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

––––-
Sportiva română Bianca Pascu, locul trei la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (Georgia) în proba individuală feminină de sabie, a declarat, marți, la întoarcerea la București, că este extrem de bucuroasă de performanța realizată și că timp de o săptămână va dormi cu medalia sub pernă.

„Medalia asta este cel mai frumos cadou de până acum. Dar cel mai mult mă bucur pentru că am putut să aduc un zâmbet pe buze oamenilor care au avut încredere în mine și m-au ajutat. Când câștigi o medalie se șterge tot, fericirea adusă de o medalie șterge toată suferința. O săptămână cred că o să dorm cu medalia sub pernă”, a spus sportiva, citată de agerpres.ro, care marți a împlinit 29 de ani.

Bianca-Pascu-bronz-la-CE-Tbilisi-2017Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Primele declarații ale Biancăi Pascu după bronzul european la sabie: ”Îi mulțumesc lui Zalo, el m-a făcut omul care sunt azi”

Bianca Pascu le-a mulțumit antrenorilor și colegilor din lotul masculin de sabie pentru prima sa medalie la o competiție majoră. „Îi mulțumesc lui Zalo (n.r. — Florin Zalomir, antrenorului lotului național de sabie masculin și feminin), el a reușit să mă facă omul care sunt azi. Le mulțumesc și băieților de lot, fără de care nu aș fi putut să mă antrenez și nu aș și putut câștiga medalia. Băieții sunt în formă, eu sper să obțină o medalie la individual, una la echipe. Sper să confirme”, a afirmat ea pe Aeroportul Henri Coandă.

Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie
Recomandări
Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie

Primele declarații ale Biancăi Pascu după bronzul european la sabie: ”Dorm cu medalia sub pernă”. Rezultate slabe azi pentru români | FOTO

Primele declarații ale Biancăi Pascu după bronzul european la sabie. Vrea o medalie și la Mondiale!

Sabrera își propune să câștige o medalie și la Campionatele Mondiale programate în perioada 19-26 iulie la Leipzig. „Eu am avut un an foarte bun, am ajuns în primele 16 în Cupa Mondială și sper ca vârful meu de formă să nu se oprească aici. Mai avem un singur concurs, Campionatele Mondiale de la Leipzig și voi ataca o medalie și acolo. Va fi ceva nou să nu trag preliminarii, sper să fie benefic pentru parcursul spre medalii. Tokyo este departe, nu vreau să mă gândesc deocamdată”, a spus ea.

Sportiva română Bianca Pascu a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (Georgia), luni, în proba individuală feminină de sabie, după ce a fost învinsă în semifinale de italianca Rossella Gregorio, cu scorul de 15-10.

Pentru Bianca Pascu este cea mai bună performanță din palmaresul sabrerei de la CS Dinamo, în care mai figurează o medalie de argint la Universiada din 2011, de la Shenzhen (China).

Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?
Recomandări
Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?


::placeholdeR–>

”Nu e deloc ciudat să vin la aeroport în calitate de oficial al federației. Este un moment foarte așteptat și foarte muncit de Bianca. Chiar îi spuneam că dacă nu a ieșit o medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, când am fost colege de cameră, uite că a ieșit acum. Este doar primul pas pentru Bianca. Un om care nu renunță niciodată ajunge să își îndeplinească visul. Iar ea este Bianca Pascu și merită pe deplin acest rezultat. Cel mai frumos cadou pentru ea? Premierea cât mai repede”, a spus Ana-Maria Popescu. Vicepreședinta FRS a adăugat că așteaptă și alte medalii din partea sportivilor români care urmează să intre în concurs la Campionatele Europene de la Tbilisi: „Să sperăm că mai vin rezultate bune din Georgia. Mi-aș dori să vin în fiecare dimineață la aeroport”.

Este prima medalie a sabiei feminine românești la o ediție a Campionatului European după o pauză de 13 ani! Precedenta medalie, tot de bronz, a fost câștigată în 2004, la Copenhaga, de către Cătălina Gheorghițoaia.

Obiectivul delegației României la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (12-17 iunie) era de o medalie, după cum a declarat președinta Federației naționale de profil, Laura Cârlescu Badea. România participă cu 15 sportivi la Europene.

Citiți și Bianca Pascu a rămas cu bronzul probei individuale de sabie la Campionatele Europene de scrimă

Sabrerul Florin Zalomir a fost în Legiunea Străină

Google News Urmărește-ne pe Google News