În timpul manifestărilor, un bărbat s-a luat la ceartă cu unul din călăreţii participanţi la festival, iar cel din urmă a ripostat cu lovituri. În urma loviturilor, victima şi-a înghiţit limba, moment în care Ionuţ Botezatu i-a acordat primul ajutor, întorcând bărbatul pe o parte pentru a nu se îneca cu propriul sânge.

„Pot să spun că atât eu, cât şi soţia mea Ana am avut o prezenţă de spirit deosebită. În timp ce eu aplicam măsurile de prim ajutor ce se impun în astfel de cazuri, soţia a sunat la Urgenţe, solicitând o ambulanţă. Deşi nu este plăcut să asişti la astfel de scene, sunt convins că amândoi, ca oameni, nu ne-am făcut decât datoria. Dacă mă întrebaţi de unde am ştiut cum să acţionez, să ştiţi că în cariera mea de sportiv am fost nevoit să văd atât la juniori, cât şi la seniori cum cei din serviciul medical acţionau în astfel de cazuri, lucru care iată s-a dovedit a-mi fi util. Mă bucur că am reuşit să ne facem utili contribuind astfel la evitarea unui dezastru„, a declarat Ionuţ Botezatu, fiind citat, luni, de site-ul oficial al CSM Ştiinţa Baia Mare.

Agresorul a fost reţinut de organele de ordine şi este cercetat pentru faptele sale.

„Gestul spontan al lui Ionuţ Botezatu rămâne însă unul deosebit, motiv pentru care întreaga comunitate rugbistică îşi scoate pălăria în faţa sa”, se mai arată în comunicatul FR Rugby.