Vlad Dascălu a câștigat proba de cross country olimpic under-23 (XCO). El a devenit astfel primul român, campion mondial la ciclism.

Sunt foarte fericit. Nu pot să descriu senzația pe care o am acum. Nu-mi vine să cred!

Vlad Dascălu, campion mondial la Mountain Bike

Vlad Dascălu a cucerit aurul și a fost urmat în clasament de doi elvețieni,
Filippo Colombo şi Vital Albin.

Vlad Dascălu (centru), alături de cicliștii elvețieni pe care i-a învins / foto: Facebook Federația Română de Ciclism

Federația Română de Ciclism a salutat performanța obținută de Vlad Dascălu la Campionatele Mondiale de Mountain Bike din Canada.

Zi istorică! Vlad Dascalu este noul Campion Mondial la Mountain Bike XCO, categoria U23 și #România e calificată la Jocurile Olimpice #Tokyo2020!

mesajul Federației Române de Ciclism

Potrivit Agerpres, singura participare a unui ciclist român la mountain bike la Jocurile Olimpice a fost la ediţia din 2004, atunci când Ovidiu Oprea se clasa pe locul 37 la Atena.

În iulie, Vlad Dascălu a devenit primul campion european la ciclism din istoria României. În vârstă de 21 de ani, sportivul născut în Fălticeni a cucerit aurul la Campionatul European de Mountainbike sub 23 de ani de la Brno. Vlad Dascălu a emigrat la vârsta de 9 ani în Spania.

Dascălu a debutat în Cupa Mondială în 2017 pentru formația românească Dinamo BikeXpert, alături de care a obținut trei locul 5. S-a transferat apoi în Spania, țara sa de adopție, iar în acest moment este cel mai promițător tânăt ciclist din Europa la Mountain Bike.

foto: Facebook Vlad Dascălu

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică