Mergi direct la conținut »
Wimbledon 2018 juniori. Românii, eliminați pe capete în primul tur. Doar Andreea Prisăcariu a câștigat un set
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Wimbledon 2018 juniori. Românii, eliminați pe capete în primul tur. Doar Andreea Prisăcariu a câștigat un set

Wimbledon 2018 juniori. Românii, eliminați pe capete în primul tur. Doar Andreea Prisăcariu a câștigat un set

Wimbledon 2018 juniori. Românii, eliminați pe capete în primul tur. Doar Andreea Prisăcariu a câștigat un set.

De Daniel Conțescu,

În timp ce prezentul este strălucitor (șase jucătoare sunt în prima sută mondială, cu Simona Halep lider WTA, iar la masculin, Marius Copil se află între cei mai buni 100 de jucători ai lumii), viitorul tenisului românesc este unul sumbru.

Cei mai buni juniori n-au reușit să treacă de primul tur, la ediția din 2018 de la Wimbledon. Asta după ce, la Roland Garros, abia au pășit, târâș-grăpiș, până în turul secund.

La Londra, România a avut trei reprezentanți: Andreea Prisăcariu (fete, simplu), Filip Jianu (băieți, simplu și dublu) și Ștefan Paloși (băieți, simplu și dublu). N-au câștigat niciun meci, doar ieșeanca Prisăcariu a reușit să ”fure” un set.

Wimbledon, simplu masculin – primul tur
Deney Wassermann – Filip Cristian Jianu (13) 6-3, 6-4 (AICI, statistica jocului)
Șt. Paloși – T.Ichikawa 6-7 (5), 5-7 (AICI, statistica jocului)

Wimbledon, simplu feminin – primul tur
N. Sato (12) – Andreea Prisăcariu 6-4, 4-6, 6-3 (AICI, statistica jocului)

Wimbledon, dublu  masculin – primul tur
F. Jianu / T. Tirante – R. Hikikata / N. Tajima 6-7 (0), 4-6 (AICI, statistica jocului)
D. Michalski / Șt. Paloși – T. Boyer / W. Woodall 3-6, 3-6 (AICI, statistica jocului)

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”
Recomandări

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Filip Cristian Jianu (16 ani, locul 1115 ATP) a pierdut, azi, la Deney Wassermann (17 ani, fără clasament). Olandezul s-a impus în 54 de minute, scor 6-3, 6-4, în primul tur de la Wimbledon.

România mai are un reprezentant, pe tabloul de simplu al juniorilor. Este vorba despre Ștefan Paloși (18 ani, fără clasament), care are meci, în primul tur, cu japonezul Taisei Ichikawa (17 ani, 1.425 ATP).

La fete, ne-a reprezentat ieșeanca Andreea Prisăcariu (18 ani, 1.029 WTA). A pierdut în primul tur, cu japoneza Naho Sato (17 ani, locul 801 WTA). Asiatica este favorită 12. AICI, povestea Andreei.

Românii au avut o evoluție dezamăgitoare la Roland Garros 2018, la 10 ani de la finala jucată, la fete, de Simona Halep și de Elena Bogdan (AICI, remember-ul acelui meci).

Niciun reprezentant al României n-a trecut de turul doi, fie că a fost vorba despre proba de simplu sau de cea de dublu.

Close
Închide
  Close