Mergi direct la conținut »
Roland Garros 2018, juniori. Toți reprezentanții României, învinși în primul tur (la dublu) și în turul secund (la simplu)
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Roland Garros 2018, juniori. Toți reprezentanții României, învinși în primul tur (la dublu) și în turul secund (la simplu)

Roland Garros 2018, juniori. Toți reprezentanții României, învinși în primul tur (la dublu) și în turul secund (la simplu)

Roland Garros 2018, juniori. Ștefan Paloși, învins de fiul lui Petr Korda. După ziua de azi, România a rămas fără reprezentați, la simplu fete și la simplu băieți. Doi băieți și o fată au pierdut meciurile susținute în turul secund.

De Daniel Conțescu,

ACTUALIZARE 5 iunie, ora 17.07. A părăsit competiția de junioare și Andreea Prisăcariu. Ea a susținut un meci la dublu fete. A. Prisăcariu / H. Sato (Japonia) – M.C. Osorio Serrano (Columbia, favorită 2) / X. Wang (China, favorită 2) 2-6, 4-6. Meciul de astăzi, contând pentru primul tur, a durat două ore fără un minut. AICI, statistica duelului.

În urma rezultatului, România a rămas fără reprezentanți la juniori. Toți (Jianu Paloși, la masculin,  și Prisăcariu, simplu și dublu) au părăsit concursul ieri și astăzi, atât la simplu, cât și la dublu. La dublu, Jianu și Prisăcariu au ieșit din primul tur, iar în restul probelor, cu toții au plecat acasă după turul secund.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Constănțeanul Ștefan Paloși (18 ani), fără clasament ATP la seniori, a părăsit azi turneul de la Roland Garros, fiind învins de favoritul 2, americanul Sebastian Korda, favoritul 2, scor 1-6, 4-6. Meciul de pe terenul 9 a durat o oră și 15 minute (AICI, statistica).

Ștefan Paloși (foto mare) n-a pierdut timpul la Paris. S-a fotografiat, ieri, cu japonezul Kei Nishikori, numărul 21 ATP și favorit 19 la Paris. Românul a postat fotografia pe contul său de Facebook. Niponul a fost eliminat ieri, în optimile de finală, de austriacul Dominic Thiem, favoritul 7.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Sebastian Korda, fiul lui Petr Korda, a câștigat Australian Open la juniori, în acest an. Seniorul a triumfat la Melbourne, în 1998. Ca și seniorul, juniorul, născut în SUA, dar cu origini în Cehia, sărbătorește victoriile cu o săritură (foto jos). Korda junior ocupă, la vârsta de 17 ani, locul 861 ATP.

Pe 8 iunie, fix 10 ani de la titlul Simonei

Tot la juniori, și tot în turul secund, dar pe terenul 12, Filip Cristian Jianu (16 ani, 1.334 ATP) – Kyrian Jacquet (Franța, 17 ani, 1.248 ATP) 1-6, 6-3, 2-6. AICI, statistica jocului care a durat o oră și 33 de minute.

La junioare, în turul secund, Andreea Prisăcariu (18 ani, 1.003 WTA) – Xiyu Wang (China, 17 ani, 410 WTA, favorită 8) 1-6, 0-6. Jocul de pe terenul 9 a durat doar 49 de minute. AICI, statistica. 

Toți cei trei români sunt angrenați și la dublu, în diverse parteneriate. Partidele băieților, din primul tur, au fost pierdute, astfel: H. Mayot (Franța) / V. Royer (Franța) – N. Hardt (Republica Dominicană, favorit 7) / F. Jianu (favorit 7) 1-6, 6-4, 11-9, R. Ho (Taipei) / Ch. Tseng (Taipei) – A. Bovy (Belgia) / Șt. Paloși 7-6 (5), 6-3. Urmează să se dispute, în primul tur, jocul la dublu feminin: A. Prisăcariu (foto jos) / H. Sato (Japonia) – M.C. Osorio Serrano (Columbia, favorită 2) / X. Wang (China, favorită 2).

În urmă cu 10 ani, pe 8 iunie 2008. România dădea campioana la juniori – proba de simplu. Simona Halep o învingea în trei seturi, într-o finală 100% românească, pe Elena Bogdan. 

Citește și:

10 ani de la victoria junioarei Simona Halep la Roland Garros. Cum arată Elena Bogdan, învinsa din finală

Close
Închide
  Close