Mergi direct la conținut »
A crescut taxa pentru gunoi în Capitală. Cât vei avea de plătit din 2018!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > A crescut taxa pentru gunoi în Capitală. Cât vei avea de plătit din 2018!

A crescut taxa pentru gunoi în Capitală. Cât vei avea de plătit din 2018!

Valoarea taxei de salubritate, numită și taxa de gunoi a crescut în mai toate sectoarele din Capitală. Deși unii primari anunțau în campania electorală din 2016 că aceasta va fi gratuită, ei nu s-au ținut de cuvânt. În unele cazuri, taxa de gunoi a fost dublată.

De Delia Chilianu,

Spre exemplu, în sectorul 4 al Capitalei, consilierii locali au votat în ședința din 18 decembrie ca valoarea taxei de salubrizare să fie 12 lei/persoană/ lună față de 5, 03 cât era până acum. Pentru persoanele juridice, taxa va fi de 80 de lei/ lună. Noile tarife au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018. În hotărâre se specifică și faptul că pentru persoanele fizice care plătesc cu anticipație taxa de salubrizare pentru tot anul, până la data de 31 martie, se va acorda o bonificație de 30%. Locuitorii din sectorul 4 plătesc taxa de gunoi la Direcția Generala de Taxe și Impozite a Sectorului 4.

În sectorul 2, deși primarul Toader Mugur promitea în campania electorală taxa zero pentru salubritate, taxa pentru gunoi în sectorul 2 este de 8, 40 de lei / persoană/ lună.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță le promitea și el locuitorilor că vor fi scutiți de la plata taxei de salubritate.  Doar că din septembrie 2017, firma de salubritate Rosal a înștiințat persoanele fizice și asociațiile că tariful de prestație pentru evacuarea deșeurilor manajere este de 5,03 lei/ persoană/ lună/ exclusiv TVA.

În sectorul 5 taxa este 7 lei și 11 bani și este plătit de populație direct la operatorul de salubritate

Locuitorii Sectorului 1 beneficiză de gratuitate la ridicarea gunoiului menajer. Taxa pentru serviciul de salubritate este suportată de Consiliul Local Sector 1. Primarul sectorului 1, Dan Tudorache vrea să-i determine pe locuitori să nvețe să separe gunoiul în tomberoane pentru gunoi umed și pentru cel uscat. În noiembrie 2017,  edilul declara că “Nu vom mai ridica gunoiul dacă nu-l vor selecta”.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Asociațiile de proprietari primesc gratis saci pentru colectare selectivă

Taxa de gunoi din sectorul 6 ar putea ajunge la 0 lei

Asociațiile de proprietari sunt încurajate să colecteze separat deșeurile

În sectorul 6, din 28 septembrie 2017 a intrat în vigoare Regulamentul de Organizare și Funcționare a Serviciului Public de Salubrizare Sector 6 al Municipiului București. Acesta stabilește modul de lucru dintre administrația locală, operatorul de salubrizare și beneficiari (cetățenii, asociațiile de proprietari, agenții economici), ținând cont de prevederile naționale și europene privind impactul activităților asupra mediului și prevenirea poluării

Astfel, asociațiile de proprietari din sectorul 6 primesc gratuit saci prevăzuți cu cod de bare pentru colectarea deșeurilor. Sacii galbeni vor fi folosiți pentru colectarea deșeurilor reciclabile: hârtie și carton, sticle, plastice și metal. În sacii negri vor fi colectate deșeurile biodegradabile.

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

“Operatorul de salubrizare este obligat, prin regulament, să pună gratuit la dispoziția asociațiilor de proprietari și pubelele necesare colectării sacilor cu gunoi. Deșeurile vor fi ridicate conform unui program stabilit cu asociația, iar sacii colectați vor fi scanați și cântăriți pentru a putea fi valorificată cantitatea de deșeuri. Cu cât gradul de colectare separată a deșeurilor este mai mare, cu atât asociațiile vor avea un discount mai mare la factura pentru ridicarea deșeurilor menajere. Dacă asociațiile de proprietari vor depăși pragul de 65% deșeuri colectate corespunzător, astfel încât să poată fi reciclate, cetățenii vor beneficia de taxă zero la factura de gunoi”, ne-au declarat repezentanți ai Primăriei Sectorului 6.

Din acest an, România riscă amenzi de 200.000 de euro pe zi din cauză că nu a reușit să gestioneze problema gunoaielor.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO/Valentina, ”mama” copiilor chinuiți : povestea băiețelului crescut în coteț și a adolescentei care se juca cu păpușile

Cum arată soția ministrului Petre Daea. E tânără, blondă și foarte cochetă!

Un avion cu pasageri a zburat…în trecut. Cum a fost posibil

 

 

Close
Închide
  Close