MENIU CAUTĂ
, de Cristian Simion

Accidentul provocat la Sinaia de o șoferiță de 18 ani are urmări mai grave decât s-a estimat inițial

Distribuie

Accidentul provocat marți dimineață, la Sinaia, de o șoferiță de 18 ani care și-a luat permisul de conducere săptămâna trecută și a mers la școală cu mașina are urmări mai grave decât s-a estimat inițial. Dacă în primă fază trei dintre colegii fetei au fost duși la spital cu o ambulanță, ulterior alți doi tineri au fost trimiși la spital după ce au fost evaluați din punct de vedere medical de către asistenta liceului. Fata a intrat în plin într-un grup de colegi care, mai puțin norocoși decât ea, ajung la școală cu autobuzul.

Patru dintre răniți au contuzii mai puțin grave, însă unul dintre elevii loviți de mașina scăpată de sub control are o fractura de maxilar și alte leziuni serioase.

Accidentul s-a petrecut marți dimineață, în jurul orei 07.40, la intrarea în curtea Colegiului Mihail Cantacuzino. Cu câteva minute înaintea începerii orelor de curs, o mașină condusă de o elevă care se îndrepta spre școală a încercat să evite alte două autoturisme care ieșeau de pe aleea colegiului. Șoferița a pierdut controlul volanului, iar mașina a ricoșat. Cinci elevi care tocmai coborâseră din autobuz au fost loviți. Nu s-au înregistrat alte victime, iar starea răniților este, până în acest moment, una stabilă.

Potrivit unor surse, șoferița se numește Cătălina Georgiana Unturică (foto – sursa Facebook), în vârstă de 18 ani, și își luase permisul auto în urmă cu o săptămână.

Toți cei cinci elevi, victime ale accidentului, sunt conștienți, nu au suferit răni grave, dar se află în stare de șoc. Doi dintre ei, o fată și un băiat de 17, respectiv 18 ani, au fost trimiși pentru analize suplimentare la Spitalul Județean Prahova.

Alți trei elevi, victime ale aceluiași accident, au fost trimiși la Spitalul Orășenesc Sinaia.

Tânăra elevă care conducea autoturismul nu a pățit nimic, dar se află în stare de șoc.

Fata, care are permis de conducere de marțea trecută, va fi cercetată nu doar penal pentru acest accident, ci și disciplinar de către conducerea școlii, pentru că se pare că nu avea voie sa intre cu autoturismul pe aleea către unitatea de învățământ.

Directorul Colegiului Mihail Cantacuzino, Aurora Arieșan, a declarat că accidentul s-a petrecut cu 15 minute înainte de începerea programului și că a fost anunțată de către un elev despre acest lucru.

„Ne-am deplasat imediat la locul accidentului. Am acordat primul ajutor și am sunat la 112 și la Inspectoratul Școlar Județean, conform procedurii. După venirea ambulanței, doi dintre copii au fost trimiși la Ploiești, la Spitalul Județean. I-am însoțit, deoarece unul dintre ei era minor. Am păstrat legătura în permanență cu părinții victimelor, situația nu este una foarte gravă, dar este, desigur, una neplăcută. Toți cei șase copii sunt victime ale aceluiași accident”, a explicat directorul colegiului.

Aurora Arieșan a mai spus că există un regulament de organizare și funcționare al unității școlare, care este adus la cunoștință părinților și elevilor la fiecare început de an școlar. Potrivit acestui regulament, accesul rutier în curtea interioară a școlii este permis doar autovehiculelor cadrelor didactice, ambulanței, poliției, jandarmeriei, salubrizării și altor servicii specifice.

„Am convocat Consiliul Profesoral, urmează să decidem și în Consiliul de Administrație, mâine dimineață, măsurile care se impun. Regretăm profund incidentul petrecut și ne manifestăm sprijinul pentru familiile celor implicați.”, a mai spus directorul Colegiului Mihail Cantacuzino.

Citește și: VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!

Citește mai multe despre Accident și sinaia pe Libertatea.

Comentarii