MENIU CAUTĂ
, de Claudiu Petrisor

Adrian Sârbu, în 2012: „Am făcut tot posibilul să fiu la înălţime. Am mai mult de 3,5 milioane de acţiuni la CME”

Distribuie

Adrian Sârbu şi-a dat astăzi demisia de la CME. "Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită", a spus acesta, într-un comunicat.

În luna ianuarie a anului trecut, Sârbu acordase un interviu pentru publicaţia din Cehia Hospodářské noviny în care vorbea despre un potenţial faliment al CME. „Vânzările nu au fost numeroase. După cum ştiţi, am mai mult de 3,5 milioane de acţiuni la CME. Dacă una dintre companiile mele decide să vândă din acţiuni, atunci este strict o chestiune de afaceri şi nu are nicio legătură cu viziunea mea asupra CME. Eu îmi exprim punctele de vedere referitoare la CME când publicăm rezultatele trimestriale. Nu împărtăşesc opiniile câtorva analişti şi nici nu cred că vânzarea unui număr mic de acţiuni poate să afecteze preţul acestor”, spunea Sârbu.

Acesta adăugat: „Dacă insinuezi că vom intra în faliment, trebuie să te dezamăgesc. Acest lucru nu se va întâmpla. Suntem lideri pe pieţele pe care activăm şi dacă ne vom lovi de recesiune vom face schimbări în business în aşa fel încât să trecem peste aceasta”.

Întrebat despre „Dracula”, porecla sa din Cehia, Sârbu a spus: „Când am aflat că am primit această poreclă, am făcut tot posibilul să fiu la înălţime. Atitudinea mea faţă de toţi angajaţii este simplă: Ne înţelegem bine dacă performează”.

Sursă: paginademedia.ro

Citește mai multe despre Adrian Sârbu pe Libertatea.

Comentarii