Mergi direct la conținut »
Altar şi mesaje de adio la şcolile celor doi copii ucişi de propriul tată, la Braşov
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Altar şi mesaje de adio la şcolile celor doi copii ucişi de propriul tată, la Braşov

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 28 martie 2018, 16:58

Moartea brutală a Ioanei și a lui Ștefan - cei doi frați ucişi în somn de propriul tată, la Braşov -, i-a impresionat până la lacrimi și pe colegii de clasă ai acestora. La școlile unde aceștia învățau, elevii au făcut, în memoria lor, ca un ultim omagiu, mici altare acoperite de flori, de lumânări și de mesaje  de adio. În clase au păstrat chiar și momente de reculegere în fața băncilor goale, acum transformate în altare, în care cei doi copii nu se vor mai așeza niciodată. 

Ad placeholder

Ioana împlinise 18 ani acum o lună

Ioana Buliga îşi serbase majoratul, în urmă cu o lună. Învăța în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil“ Braşov şi urma să dea Bacalaureatul în vară. Era îndrăgostită lulea de un băiat cu câţiva ani mai mare ca ea şi avea o mulțime de vise. Cânta la pian, îi plăcea sportul şi, fire populară, avea foarte mulți prieteni. Cu mama ei, Monica, și ea ucisă în aceeași răbufnire psihotică a bărbatului care și-a suprimat nevasta și pe cei doi copii, avea o relaţie specială, foarte apropiată. Îi împărtășea absolut toate secretele, ca unei bune prietene.

Banca fetei, transformată în altar acoperit de flori și  lumânări

Pe banca unde stătea Ioana, colegii de clasă au așezat, azi dimineaţă, lumânări, flori şi fotografii cu chipul ei. Au făcut, în memoria ei, un mic altar în fața căruia s-au rugat și chiar au ținut, cu ochii înlăcrimați, momente de reculegere. Pagina de Facebook a Ioanei a devenit un loc în care rudele, prietenii sau cunoscuții, mișcați profund de tragedie, au postat mesaje de condoleanțe adresate familie, dar și impresionante gânduri la despărțirea de Ioana.

Asasinul Florin Buliga alături de soția sa, Monica, și de cei doi copii ai lor, Ioana, 18 ani, și Ștefan, 13 ani

Asasinul Florin Buliga, alături de soția sa, Monica, și de cei doi copii ai lor, Ioana, 18 ani, și Ștefan, 13 ani, pe care i-a ucis în timp ce aceștia dormeau

”Îngeri frumoși, să vă odihniți în pace!”

„Poate ne-ai fost luată cu forța, dar tu tot ești și vei rămâne în sufletele noastre, Ioana“, „Ceea ce s-a întâmplat este peste nivelul meu de înțelegere…și nu vreau să accept faptul că nu mai ești…chiar dacă tu n-o sa vezi asta, vreau să-ți spun oricum, că o să-mi fie dor de tine foarte mult, ca te iubesc, ca n o sa te uit niciodată și că ma rog ca voi 3, îngeri frumoși, să vă odihniți în pace! Buliubi, o să fii mereu in inima mea!“,

„Ai fost un bebe super, cu un zâmbet minunat cu care sper sa rămâi în continuare ..Ramâi cu bine ,suflet drag . Nu te vom uita şi nu ti voi uita niciodată mega îmbrăţişările …îmi vor lipsi  …imi vei lipsi..“, „Dumnezeu sa te odihneasca in pace suflet drag. Prea repede te-ai stins, nici acum nu pot crede ce sa intamplat…aseara ne-am distrat, am zambit, am facut glume si acum sa aud asta…“,

„Mi ai lăsat un mare gol în suflet, nici acum nu sunt în stare să cred că nu mai ești lângă noi, că ai plecat atât de repede… dar poate acolo sus îți va fi mai bine, vă iubesc nespus de mult, și pe tine, și pe Ștefan, și pe Monica, ați fost și încă sunteți o parte din mine…“ sunt doar câteva dintre mesajele care curg pe pagina de Facebook a Ioanei.

Şi la Şcoala Gimnazială nr 11, unde învăţa Ştefan, băiatul de 13 ani care a pierit, la rându-i, tot în somn, de mâna tatălui său, s-au derulat aceleași imagini impresionante. Colegii i-au transformat banca într-un altar, au aprins lumânări și au scris mesaje de adio pentru băiatul ucis.  Ştefan era un băiat extrem de inteligent, dar destul de retras, pasionat de jocuri pe calculator, şah şi matematică. În ultima perioadă, adolescentul își găsise parcă vocația în cea de-a șaptea artă, motiv pentru care se încrisese la cursuri de actorie.

Ad placeholder

Florin Buliga, tatăl ucigaş, a fost reţinut, aproape de miezul nopţii şi astăzi va fi prezentat Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă.

Autorul triplului asasinat riscă pedeapsa cu închisoare pe viață, pentru că și-a omorât soția și pe cei doi copii.


Citește și:

Declarații șocante ale bărbatului din Brașov care și-a omorât soția și cei doi copii. A spus că a comunicat telepatic cu copiii, după ce i-a ucis

„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
PARTENERI - GSP.RO
„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close