Mergi direct la conținut »
Apple lucrează la iPhone-ul cu două ecrane. Imaginea „curge” din fața spre spatele dispozitivului
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Apple lucrează la iPhone-ul cu două ecrane. Imaginea „curge” din fața spre spatele dispozitivului

Apple lucrează la iPhone-ul cu două ecrane. Imaginea „curge” din fața spre spatele dispozitivului

Telefoanele iPhone ar putea avea ecrane pe ambele părți cu imagine care să „curgă” de pe fața spre spatele aparatului. Apple a introdus o cerere pentru acordarea unui patent în SUA, iar asta indică că are în atenție o asemenea tehnologie.

De Mihai Niculescu,

Chiar dacă cererea de patent – care în principiu se referă la drepturile de autor asupra unei tehnologii noi – a fost introdusă, asta nu înseamnă însă neapărat că Apple va scoate pe piață un asemenea dispozitiv, ci demonstrează doar cercetările asupra acestei tehnologii, arată Business Insider.

A mai existat o cerere de acordare a unui patent în anul 2013 pentru un ecran asemănător, dar solicitarea depusă la sfârșitul lunii octombrie oferă mai multe detalii despre cum ar putea arăta noul telefon, dacă acesta va fi produs vreodată.

În documentația depusă, Apple a arătat că ecranul care înconjoară dispozitivul pe toate laturile permite „o buclă continuă în jurul marginilor dispozitivului electronic”.

Cererea de patent a fost depusă inițial în iulie și completată în octombrie. În prima etapă, Apple a comunicat că dispozitivul va folosi recunoașterea facială pentru a determina pe care parte să fie afișate imaginile, iar materialul folosit pentru ecran va fi sticla.

„Există o cerere pentru dispozitive electronice portabile îmbunătățite care să permită ca funcționalitatea lor să fie extinsă pe mai mult decât una din suprafețele acestora” a mai scris compania în cererea de patent, adăugând că „se caută modalități pentru a utiliza la maximum porțiunile nefolosite de pe suprafața dispozitivelor”.

Reprezentanții Apple nu au pututu fi contactați pentru a confirma noua tehnologie, arată sursa citată.

Close
Închide
  Close