MENIU CAUTĂ
30 Iul. 2016 13:42 , de Maria Vlad

Au redeschis plaja, dar fără apă în bazine! ”Înoată” la duș | GALERIE FOTO

Distribuie

În plină caniculă, gălăţenii pot, de sâmbătă dimineață, să facă plajă pentru doar de 2 lei. Atât costă intrarea pentru adulţi la singura plajă publică din Galați, dar unii spun că tot cam atât valorează și serviciile oferite.

Singura plajă publică din oraşul Galați, Plaja Dunărea, a fost redeschisă sâmbătă după ce pe 14 august 2014 a fost închisă de către DSP Galaţi din pricina condiţiilor jalnice pe care le oferea. Noul primar al orașului şi actualul Consiliu Local au vrut să ofere gălățenilor o bucurie, însă plaja s-a deschis doar doar pentru ”băi de soare” şi grătare, deoarece pentru reabilitarea bazinelor nu s-au găsit soluţii.

Astfel, ironia sorţii face ca acum gălăţenii să stea doar la soare şi să se ,,scalde” la duş, în situaţia în care plaja fără apă în bazine este la doi paşi de Dunăre. Dar, cum nici în Dunăre nu se pot scălda, singurele alternative la plaja fără apă în bazine sunt piscinele private, care sunt însă scumpe şi aflate în afara oraşului.

”Deocamdată e bine aici, pe plajă, e cald, dar cam atât! Bazinele sunt goale. Am înţeles că nu au bani pentru ele acum, nu sunt fonduri. Înainte, aici era cea mai bună plajă din Galaţi şi era accesibilă şi ca locaţie şi ca bani tuturor. Dar faţă de ce era acum trei săptămâni aici, şi ţinând cont că au ţinut-o doi ani închisă, tot e ceva… dar nu e destul. E şi Dunărea la doi paşi, dar nu e zonă de scăldat. Degeaba trece Dunărea pe lângă noi, că nu ştim să o folosim. Sunt alţii care au piscină în vârf de munte şi noi avem atâtea apă în jur şi …stăm la soare şi ne răcorim, ca să nu zic că înotăn, la duş”, ne-a declarat Gabriela Petcu.

gabriela petcu plaja fara bazine (19)

”Eu acum am venit pentru prima oară în ţară, după patru ani petrecuţi în Italia. Am auzit că se deschide plaja și am venit, dar văd că nu e apă în bazine. Păcat. Sunt un pic dezamăgită. Mergem la duş, în loc de bazin, ce să facem?”, ne-a spus Gina Zamfir.

gina zamfir plaja fara bazine (28)

Aproximativ 50.000 de lei a cheltuit Primăria Galaţi pentru a redeschide plaja Dunărea în varianta fără apă în bazine.

Citește mai multe despre bazin, dus și plaja pe Libertatea.

Comentarii