Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE. Avion prăbușit la Havana, Cuba. La bord se aflau 110 oameni, numai 3 au supravieţuit / GALERIE FOTO

UPDATE. Avion prăbușit la Havana, Cuba. La bord se aflau 110 oameni, numai 3 au supravieţuit / GALERIE FOTO

Avion prăbușit la Havana, Cuba. Un avion aparținând companiei Cubana de Aviacion, cu 110 oameni la bord, care se îndrepta spre Guyana, s-a prăbușit, vineri, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul internațional  Jose Martin, conform televiziunii cubaneze de stat, citată de CNN.

UPDATE: 10:30: La bordul avionului prăbușit în Cuba se aflau 110 oameni, a anunțat presa de stat. Dintre aceștia, 104 erau pasageri și 6 membri ai echipajului.

Aparatul, un Boeing 737-201 fabricat în 1979, operat de Cubana de Aviacion, după ce a fost împrumutat de la un operatorul mexican Global Air, urma să asigure legătura între Havana și Holguin, la circa 670 de kilometri est de capitală.

”A avut loc un regretabil accident aerian. Veştile nu sunt încurajatoare, se pare că există un număr ridicat de victime”, a spus președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, ajuns imediat după producerea accidentlui.

UPDATE ora 22:30. Un militar sosit la locul prăbușiri avionului a declarat reporterilor că ar exista doar trei supraviețuitori, aflați în stare critică, însă nici un alt oficial nu a confirmat această informație.

UPDATE ora 21:00. Inițial, media a prezentat avionul prăbușit ca aparținând companiei aeriene Cubana de Aviacion. Avionul fusese, însă, închiriat de compania aeriana Cubana, care a fost nevoită, recent, să scoată din uz o parte din flota sa de avioane din cauza vechimii acestia. În completare, agenția cubaneză de presă Prensa Latina notează că aparatul care s-a prăbușit aparține companiei aeriene mexicane Damojh. Alte publicații cubaneze transmit că avionul ar fi fost închiriat de la compania Blue Panorama.

Singurătate în spital după izolare acasă. ”Au operat-o pe mama la Universitar fără să știm că are COVID-19, iar acum au dus-o la Colentina și i-au luat telefonul”
Recomandări

Singurătate în spital după izolare acasă. ”Au operat-o pe mama la Universitar fără să știm că are COVID-19, iar acum au dus-o la Colentina și i-au luat telefonul”

 

UPDATE ora 20:45. Mai mulți oficiali guvernamentali, precum și președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, au ajuns la locul tragediei, alături de medici și infirmieri. La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe.

Câteva persoane care locuiesc în zonă au declarat că mai mulți supraviețuitori au fost preluați de ambulanțe, conform cbsnews.com.

Cauzele prăbușiri avionului nu sunt cunoscute încă.

UPDATE. Avionul s-a prăbușit după câteva momente de la decolare, la ora locală 12:30 PM. În momentul impactului cu solul, avionul Boeing 737 a explodat.

Foto: Alejandro Ernesto/EPA 

Close
Închide
  Close