Știi că ciocolată e „mai tare” decât un sărut pasional?
Atunci când savurezi o pralină, bătăile inimii cresc de la 60 la 140 pe minut! Nici măcar cel mai pasional sărut nu reuşeşte o asemenea performanţă! Or, noi ce facem? Consumăm ciocolată puțină și de proastă calitate – spuns studiile de piaţă!
• În medie un român consumă aproximativ 2,5 kg de ciocolată pe an. O cifră mică, dacă luăm că element de comparație Elveția, țara unde se consumă 11 kg de ciocolată pe cap de locuitor.
• Consumăm 2,5 kg de ciocolată de slabă calitate, aleasă în principal de pe rafturile supermarketurilor, pe bază a două criterii majore: compoziție și preț.
Femeile – cele mai mari devoratoare de ciocolată
• Femeile sunt cele mai mari devoratoare de ciocolată, un studiu realizat în Marea Britanie arătând că peste 91% dintre femei au declarat că ciocolata face parte din meniul lor zilnic. Astfel încât zicala „Inima unei femei se câștiga cu ciocolata” este cât se poate de reală!
• Ciocolata reprezintă o afacere anuală de 83 miliarde de dolari potrivit firmei de cercetare MarketsandMarkets. Această cifră face că valoarea industriei ciocolatei să fie mai mare decât Produsul Intern Brut a peste 130 de țări ale lumii, potrivit unor calcule ale Băncii Mondiale.
• Europenii consumă jumătate din ciocolată produsă la nivel mondial potrivit Internațional Cocoa Organization, în contextul în care în Marea Britanie, Elveția și GeGermania, consumul mediu pe cap de locuitor este de 11 kilograme de ciocolată pe an!
• Belgia produce 172.000 tone de ciocolată pe an. Din această cantitate 70.500 tone sunt consumate în interiorul țării!
• În Asia ciocolată nu are însă o tradiție atât de mare atunci când vine vorba de deșerturi, astfel că în India se consumă în medie pe cap de locuitor 165 de grame de ciocolată pe an, în timp ce în China se consumă doar 99 de grame!