Dacă până la data de 18 mai nu vor reîncepe cursurile, în Italia examenul de capacitate va fi înlocuit de o singură lucrare, multi-disciplinară. Pe baza notelor anterioare și a acestei lucrării, profesorii pot completa fișe de raport cu nota finală.
Examenul de bacalaureat va fi susţinut tot de la distantţă şi va consta într-un singur interviu, mai amplu, ce va atinge toate subiectele din programa şcolară obligatorie. Proba orală va fi programată şi susţinută online.
Comisiile de examen, compuse din şase profesorii ai şcolii respective, vor fi conduse de un președinte extern. Toți elevii vor fi admiși, având în vedere situaţia extraordinară.
Predarea online va continua şi va deveni practic obligatorie, până la finalizarea materiei pentru acest an şcolar. Profesorii trebuie să evalueze, într-un raport, posibilitatea recuperării materiei din semestrul II, dar şi „angajamentul manifestat de elevi” în lecțiile de acasă.
Este garantată promovarea tuturor elevilor în anul şcolar următor, având în vedere situaţia exceoţională.
„Au fost alocate 85 de milioane de euro şcolilor, din care 70 de milioane de euro sunt pentru achiziționarea de tablete și PC-uri pentru toți elevii mai puțin înstăriți, deoarece dreptul la educație trebuie să fie garantat”, a declarat de ministrul Educației din Italia, Lucia Azzolina, la finalul şedinţei Consiliului de Miniștri.
Anul şcolar următor va începe la 2 septembrie, iar primele ore vor fi dedicate „recuperării materiei” de către elevi.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro