“Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcţie implică o uriaşă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabileşte un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea “fă ce spune popa, nu ce face popa” rămâne un mod ipocrit de a gândi relaţiile sociale. Un cetăţean obişnuit poate depăşi viteza legală şi, ca urmare, să plătească liniştit o amendă. Un demnitar nu are aceeaşi lejeritate în a încălca legea”, a scris Cioloş pe Facebook.

Domnului Orban îi transmit un mesaj simplu: Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat şi nici nu e normal să te lauzi că respecţi legile, pentru că este datoria tuturor să facă acest lucru, fie că vorbim despre cetăţenii obişnuiţi, fie că vorbim despre demnitari.

Dacian Cioloş:

Fostul premier adaugă: “Un demnitar e dator să fie mult mai atent decât un cetăţean obişnuit, iar faptul că în societatea noastră acest mod de gândire nu e unul obişnuit constituie o problemă majoră care decredibilizează însuşi statul şi instituţiile sale. Nu putem aştepta ca cetăţenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios – pe ei înşişi, dar şi funcţia pe care o ocupă”.

Dacian Cioloş a precizat că PSD “e ultimul partid” care să invoce bun-simţ în conduita publică.

Rămân la părerea că discuţia excesivă a fotografiei de la Guvern este o furtună într-un pahar cu apă, din care taberele PSD şi PNL încearcă să obţină avantaje politice caraghioase. PSD e ultimul partid care să invoce bun-simţ în conduita publică. Nu ne ajung câteva zile ca să enumerăm încălcările regulate ale bunului-simţ civic din partea acestui partid. Şi nici PNL nu excelează în acest caz.

Dacian Cioloş:

Fostul premier a mai spus că aşteaptă cu interes lista cu proiectele Guvernului şi mecanismele administrative prin care se pregăteşte absorbţia miliardelor de la Uniunea Europeană.

Citeşte şi:

Ca să ocolească licitația pentru 2.700 de holtere cardiace, Primăria Sectorului 1 s-a folosit de faptul că mai primise 300 de aparate de la o firmă și i-a dat direct contractul

Cazul Floyd de România. Niciun vinovat, la 10 luni de la decesul bărbatului din Vatra Dornei presat la pământ de jandarmi

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate