De Dragoș Tănase,

Astfel, potrivit hidrologilor, până la ora 00:00, va fi în vigoare Codul portocaliu de creşteri rapide ale debitelor şi nivelurilor, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Beliu şi Teuz – bazin superior şi mijlociu (judeţele Bihor şi Arad).

Specialiştii INHGA precizează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare şi pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Beliu (afluent al Crişului Negru).

De asemenea, tot până la ora 00:00, pe durata avertizării Cod galben de inundaţii, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe două râuri:

  • Târnava Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior;
  • Târnava Mică – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Braşov, Sibiu şi Mureş).

Crucea Roşie a anunțat că oferă ajutoare în două judeţe afectate de inundaţii. Au fost donate materiale de primă necesitate.

Au fost înregistrate inundații și în Teleorman, după recentele ploi torențiale. Două drumuri și zeci de gospodării au fost invadate de ape! (FOTO)

FOTO: ArhivăCitește și: Cod portocaliu de inundații pe râurile din nord-vestul județului TulceaCum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi
GSP.RO

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi