Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Controale ale ASF la Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, pe motiv nu ar oferi cotații pentru RCA pe o lună. Reacția Grupama
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE/ Controale ale ASF la Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, pe motiv nu ar oferi cotații pentru RCA pe o lună. Reacția Grupama

UPDATE/ Controale ale ASF la Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, pe motiv nu ar oferi cotații pentru RCA pe o lună. Reacția Grupama

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că declanșează controale la Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, pe motiv că pe motiv asiguratorii refuză să vândă poliţe RCA cu o valabilitate de o lună.

UPDATE. Groupama a precizat, la o zi după ce ASF a anunțat controalele la asiguratori, că oferta Groupama Asigurări include poliţe de asigurare RCA pe durată subanuală, de la 1 lună la 12 luni, până în prezent fiind emise 452 de poliţe RCA pe 1 lună, informează luni compania.

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii neverificate cu Groupama Asigurări, cu privire la imposibilitatea emiterii poliţelor RCA cu durata de o lună de zile, Groupama Asigurări ţine să precizeze că oferta companiei include poliţe de asigurare RCA pe durată subanuală (de la 1 lună la 12 luni), care pot fi emise în agenţiile Groupama Asigurări sau printr-o procedură dedicată şi comunicată partenerilor noştri brokeri. Începând cu sfârşitul anului trecut au fost emise 1.193 de poliţe pe perioade altele decât 6 sau 12 luni, dintre care 452 pe 1 lună. Considerăm că înformaţiile de acest tip, neverificate, nu fac decât să aducă în mod nejustificat un nivel suplimentar de nelinişte în piaţa noastră’, precizează Groupama Asigurări.

ASF a anunțat, luni, că declanșează controale la Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, pe motiv că pe motiv asiguratorii refuză să vândă poliţe RCA cu o valabilitate de o lună.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora nu toate societățile de asigurare oferă cotații pentru polițele RCA pe durata de o lună, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat declanșarea unor controale în regim de urgență pe această temă la societățile: Asirom, Generali, Groupama și Uniqa”, precizează ASF, într-un comunicat.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Instituția mai precizează că rezultatele controalelor vor fi făcute publice după finalizarea acțiunii.

ASF a anunțat în luna mai noile tarife RCA. Tariful de referinţă pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de zile de persoanele cu vârsta între 31 şi 40 de ani, ce deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, este 506 lei, cu 17% sub tariful de primă maxim, stabilit pentru această categorie, de 610 lei.

Pentru persoane juridice ce deţin un autoturism cu capacitate cilindrică între 1.401 şi 1.600 cmc, tariful de referinţă este 957 de lei, faţă de un tarif de primă maxim de 992 lei (-4%).

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică
Recomandări

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică

Pentru autovehiculele destinate transportului de marfă (persoane juridice) cu masa de peste 16 tone, tariful de referinţă este 7.314 lei, mai mic cu 3% faţă de tariful de primă maxim stabilit pentru această categorie (7.534 lei).

Pentru autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute atât de persoane fizice, cât şi juridice, cu o capacitate mai mare de 40 de locuri, tariful de referinţă are valoarea de 5.616 lei, cu 15% mai puţin decât tariful de primă maxim care se aplica acestei categorii (6.600 lei).

Close
Închide
  Close