„Din punctul meu de vedere, dacă nu există lucruri foarte clare care să i se poată imputa sau să îi invalideze candidatura – mă tem că există, dar nu comentez eu – ar fi bine să candideze, pentru că eu nu aş vrea ca societatea românească să scape de Călin Georgescu, care e un pericol real, printr-o măsură percepută ca represivă sau nedemocratică sau administrativă, ci prin votul cetăţenilor”, a spus Crin Antonescu la Digi24.
El a adăugat că românii sunt cei care trebuie să sancționeze prin vot minciunile lui Călin Georgescu, altfel își merită soarta.
„Dacă nu există o majoritate de oameni în ţara asta care să raţioneze şi să vadă că domnul Călin Georgescu minte atunci când afirmă, de exemplu, că miliardele din PNRR au fost luate şi n-a intrat un leu în România şi toate au fost date pe ascuns în Ucraina, dacă la minciuna asta românii votează pentru, văzând totuşi măcar autostrăzile care s-au făcut în aceşti ani, atunci vom fi cu Călin Georgescu şi asta ar trebui să fie soarta noastră”, a conchis Antonescu.
Călin Georgescu a atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) decizia Curții Constituționale a României din 6 decembrie 2024 prin care a fost anulat primul tur al alegerilor prezidențiale, câștigat surprinzător de el pe 24 noiembrie 2024.
Deocamdată nu se știe dacă Georgescu va mai candida și în acest an.
Crin Antonescu, autosuspendat din calitatea de candidat la prezidențiale al PSD-PNL-UDMR
Crin Antonescu, 65 de ani, a anunțat sâmbătă seară, 4 ianuarie, că își suspendă candidatura la alegerile prezidențiale și a acuzat, indirect, partidele din coaliție că l-au lăsat singur.
„În mod unilateral, adică eu, candidatul, consider acordul privitor la această candidatură suspendat. Eu îl declar suspendat. Am intrat în această bătălie, eu nu mă tem de astfel de bătălii, eu am dus astfel de bătălii, ştiam că nu e o armată pregătită în spatele meu şi că trebuie să mă duc singur sub focul inamic, niciun fel de problemă, numai că mi se pare inacceptabil să văd oamenii din partidele care şi-au declarat susţinerea pentru candidatura mea să vină în mod public şi să spună că de fapt nu ştim, că o să mai vedem”, a spus Antonescu la Digi24.
„Nu eu am dat înapoi, nu eu mă retrag, nu-i găsesc pe dânșii în spate, sunt nehotărâți încă”, a adăugat el, precizând că l-a deranjat și că data alegerilor nu a fost stabilită oficial prin hotărâre de Guvern.
Decizia a venit la nici două săptămâni după ce a confirmat discuțiile cu PSD și PNL pentru a fi candidat comun la prezidențiale. Pe 22 decembrie 2024, Antonescu a declarat că poartă discuții cu partidele proeuropene privind candidatura sa, așa cum scrisese Libertatea, citând surse din ambele partide.
Pe 28 decembrie 2024, coaliția PSD-PNL-UDMR a stabilit în ședința de la Palatul Victoria calendarul alegerilor prezidențiale 2025, potrivit surselor Libertatea. Primul tur a fost programat pe 23 martie, iar al doilea pe 6 aprilie 2025. Totuși, până acum nu a fost dată nicio hotărâre de Guvern care să bată în cuie aceste date.
Iohannis, președinte până în primăvara lui 2025
Primul tur al alegerilor prezidențiale din România, desfășurat pe 24 noiembrie 2024, a fost câștigat surprinzător de Călin Georgescu. Într-o ședință CSAT convocată pe 28 noiembrie de Klaus Iohannis, au fost prezentate documente care arătau cum a fost sprijinit Călin Georgescu pe rețeaua TikTok, folosindu-se influența Rusiei.
După ce rapoartele SRI și SIE au fost desecretizate, Curtea Constituțională a anulat pe 6 decembrie 2024 alegerile prezidențiale.
Klaus Iohannis a explicat în aceeași seară că „am primit semnale, la început doar telefonice, de la servicii, că anumite lucruri sunt ciudate” și că de aceea a decis să convoace CSAT. În aceste condiții, Iohannis a anunțat că rămâne președintele României până când se vor organiza noi alegeri, deși mandatul său expira pe 21 decembrie 2024.
iugavirgil • 05.01.2025, 23:18
Crin lasă ne . 10 ani de somnic prin Belgia sau cumva servicii speciale de ai aparut brusc candidatul minune al coaliției contra naturii ?
H.Troleanu • 05.01.2025, 18:13
Somnorilă Rar Trezilă încearcă un bluff clasic luând apărarea lui Tiktok Georgeski, aghent Maskirovka în Viena și Ro. El joacă o carte a democratului de manual, uitând că în 2012 tot el a încercat un puci ilegitim împotriva lui Băse, împreună cu Puie Monta, și rostogolind aceleași narative anti UE la modă astăzi. Nici Nicușor nu e departe, cu același discurs în care insistă să fie explicate cu atribut si complement motivele anulării alegerilor. De parcă singură reacția isterică a Rusiei nu e de ajuns... Să sperăm doar că blufful amândurora nu îl va împinge pe Georgeski spre Cotroceni. Ar fi începutul sfârșitului pt. Românica.
BucovNaiv • 05.01.2025, 17:49
Fara argumente solide in instanta, problema trebuie transata la vot. Antonescu are dreptate. Nu exista dovezi sollide pentru blocarea lui Georgescu momentan. Sj blocarea Sosoacei a fost o aberatie....