Mergi direct la conținut »
FOTO | Cum râd finlandezii de Donald Trump, după comentariile acestuia despre incendiile din California
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

FOTO | Cum râd finlandezii de Donald Trump, după comentariile acestuia despre incendiile din California

Finlandezii au fost amuzați atunci când președintele SUA, Donald Trump, a comentat cele mai recente incendii devastatoare de vegetație din California, citând o conversație pe care a avut-o cu omologul său de la Helsinki. Șeful de la Casa Albă a precizat că "finlandezii se feresc de incendii greblând și curățând pădurile".

Totuși, președintele finlandez, Sauli Niinisto, a declarat pentru un cotidian finlandez că nu-și aduce aminte să fi vorbit despre „greblare” atunci când cei doi s-au întâlnit.

„I-am spus că Finlanda are suprafața acoperită de păduri și avem și noi un sistem bun de monitorizare a incendiilor de vegetație”, a spus președintele Sauli Niinisto.

Astfel, finlandezii au început să se pozeze în timp ce aspirau, greblau sau curățau pădurile de frunzele moarte, lansând mai multe glume la adresa președintelui american, scrie BBC.

O femeie pe nume Pyry Luminen a postat pe Twitter o imagine în care pare că aspiră frunzele moarte dintr-o pădure. „Doar o zi obișnuită într-o pădure finlandeză”, a scris femeia în descrierea imaginii.

Un alt om s-a pozat cu o greblă în mână în timp ce privea protectiv în zare. El a scris „(Niciun incendiu nu se va produce) în timp ce veghez”.

Pompierii americani încă se luptă cu flăcările ucigașe, incendiul fiind cel mai mare din istoria statului California. Cel puțin 79 de oameni au decedat în incendiile devastatoare, iar alți aproape 1000 sunt încă dați dispăruți.

Din fericire, meteorologii au anunțat în zilele următoare se vor înregistra precipitații, ceea ce le va ușura munca. Ei speră că astfel îi vor găsi mai rapid pe cei dispăruți.


CITEȘTE ȘI: Mihai Mărgineanu și-a luat în serios cariera de actor! Ardiles din „Las Fierbinți” s-a mutat pe scena Teatrului Nottara


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close