MENIU CAUTĂ
15 Sep. 2016 08:49

Cutremur în Vrancea, în această dimineaţă

Distribuie

Un cutremur de 3,2 grade a avut loc în această dimineaţă, la ora 02:02, în judeţul Vrancea, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a fost înregistrat la o adăncime de 136,3 kilometri.

De asemenea, un seism de 3,5 grade a avut loc ieri, pe 14 septembrie, la ora 17.50. Un alt cutremur, tot de 3,5 grade a fost înregistrat pe 13 septembrie, ora 00:00.

Potrivit site-ului INFP, în ultimele zile au avut loc mai multe cutremure în regiunea Balcanilor, respectiv în Serbia, unde duminică s-a produs un seism de 5,4 grade pe Richter, la o adâncime de numai 5 kilometri.

Cel mai puternic seism din România în ultimii ani a fost pe 22 noiembrie 2014, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti.

Un cutremur de 7,2 grade ar fi devastator pentru București

Un seism de magnitudine peste 7,2 în Vrancea ar afecta serios Capitala, jumătate din țară, precum și țările învecinate, a declarat recent directorul general al Institutului Național pentru Fizia Pământului (INFP), Constantin Ionescu. În România, singura zonă seismică ce produce victime umane și pagube este Vrancea – zona adâncă, de 80-130 de kilometri adâncime, similară cu zona în care s-a produs cutremurul din 77, potrivit lui Ionescu. 'Un cutremur din zona Vrancea poate afecta jumătate din România sau mai mult și țările din jurul României. Bucureștiul poate fi afectat major la un cutremur de 7,2', a completat acesta.

 

Comentarii