Mergi direct la conținut »
Cutremurul din Albania a avut peste 500 de replici. Echipajele de salvare lucrează fără oprire
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cutremurul din Albania a avut peste 500 de replici. Echipajele de salvare lucrează fără oprire

Cutremurul din Albania a avut peste 500 de replici. Echipajele de salvare lucrează fără oprire

După cutremurul puternic care a lovit Albania, marți dimineața, echipele de salvare continuă operațiunile de căutare a supraviețuitorilor sub dărâmăturile clădirilor prăbușite. Bilanțul a ajuns la 29 de morți și peste 650 de răniți, potrivit presei albaneze.

De Andreea Radu,

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana. Majoritatea deceselor s-au produs în orașele Durres și Thumane, aflate aproape de epicentrul seismului, scrie BBC.

Sute de oameni și-au petrecut noapte de marți spre miercuri în corturi sau în mașini, în timp ce seismul a fost urmat de sute de replici. Stadionul din Durres îi găzduiește acum pe oamenii care au rămas fără case, iar hotelurile din oraș au pus la dispoziție camere pentru sinistrați.

Aproximativ 500 de replici au fost resimțite de la seismul inițial de 6,4 grade. Mai multe țări europene au trimis echipe de căutare în Albania, pentru a ajuta la găsirea supraviețuitorilor.

România a trimis ieri o echipă formată din 52 de oameni la Durres, fiind printre primele țări care a trimis ajutoare Albaniei, stat membru NATO.

Printre țările care au sărit în ajutorul Albaniei se află și Turcia, care a trimis avioane militare și echipe de salvare, cerând tuturor țărilor musulmane să ofere ajutor poporului albanez.

Între timp, mai mult de 40 de oameni au fost scoși de sub dărâmături, în timp ce primul-ministrul albanez, Edi Rama, a promis că operațiunile de salvare vor continua cu „răbdare și minuțiozitate până la final”.

Guvernul albanez a decretat ziua de miercuri zi de doliu național după ce 29 de oameni și-au pierdut viața și alți peste 650 au fost răniți. Autoritățile se așteaptă ca numărul deceselor să crească.


Close
Închide
  Close