Mergi direct la conținut »
Dan Barna: „Referendumul va aduce normalitatea în lege. Trebuie să alegem ce fel de ţară vrem”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dan Barna: „Referendumul va aduce normalitatea în lege. Trebuie să alegem ce fel de ţară vrem”

Dan Barna: „Referendumul va aduce normalitatea în lege. Trebuie să alegem ce fel de ţară vrem”

USR consideră că referendumul anunţat de Klaus Iohannis va confirma ceea ce românii au anunţat deja că vor în număr foarte mare, respectiv o ţară "fără penali în funcţii publice". Preşedintele USR Dan Barna a declarat, în direct la emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX” de la Libertatea, că este convins că pragul la referendum va fi atins.

De Ștefan Pană, Adriana Nedelea,

„Noi am ajuns aici la ţară pentru că nivelul de moralitate socială în România a fost dus atât de jos de Liviu Dragnea şi de PSD încât a ajuns să pară că e o normalitate ca cei condamnaţi pentru furt de bani publici să facă bugetul ţării”, a spus liderul USR.

Pentru el, aplicarea referendumului va însemna ca în lege să fie readusă normalitatea, după ce moralitatea a fost coborâtă de PSD.

„Cetăţenii români sunt exasperaţi. Asistăm la lupta lui Liviu Dragnea cu justiţia”, a spus Barna.

„Pe 26 mai, alegem ce fel de ţară vrem”

Pentru USR, anunţarea referendumului face ca miza alegerilor europarlamentare să crească. La scrutin nu vor fi aleşi doar reprezentanţii României la Bruxelles, ci se va decide şi ce model de ţară vom avea.

„26 mai este de data aceasta mai mult decât a trimite nişte europarlamentari la Bruxelles. E, de fapt, votul între o Românie care să rămână pro-europeană, care să facă parte din familia ţărilor europene, democrate, sau o Românie de margine de Europă, cum ne propune Liviu Dragnea, în acea zonă gri, în care se schimbă caii la diligenţă în drum spre Rusia. Lucrul acesta nu putem să-l acceptăm”, a spus Barna.

În opinia sa, nu există riscul ca referendumul să nu fie validat. Pentru îndeplinirea pragului, trebuie să voteze peste 30% din alegătorii înscrişi pe listă.

„Se va vota masiv. Nu am nicio îndoială că această prezenţă va fi atinsă”, a spus preşedintele USR.


Citeşte şi:

Răspuns evaziv din PSD cu privire la aplicarea referendumului. Dumitru Buzatu: „Nu se legiferează aşa, la referendum se exprimă doar opinii”

 
 
Close
Închide
  Close