Preotul Piț a explicat că „în discuțiile care au avut loc s-a argumentat că există mai multe motive care să sprijine acest demers”.
- sunt „bani arși”;
- că nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului;
- cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm.
„Eliminăm astfel și poluarea”
„Eliminăm astfel și poluarea, care este un aspect foarte important. Sigur, a fost emisă și părerea că această schimbare nu se poate face brusc, dar, cu perseverență, probabil că în câțiva ani această schimbare se va generaliza. Bineînțeles, pentru familie sau în onoarea răposatului poate fi dusă și o simplă floare, nu e neapărată nevoie o coroană”, a scris preotul.
George Piț a propus să fie scrise anunțuri la biserici prin care oamenii să fie înștiințați de noul obicei. Propunerea are acordul consilierilor parohiali.
Într-un comunicat postat pe pagina web a Mitropoliei Ardealului, Arhiepiscopia Sibiului a transmis că nu încurajează astfel de practici și a precizat:
- Hotărârile Consiliilor şi Adunărilor parohiale au aplicabilitate locală;
- Biserica respectă şi apreciază actele de pietate ale credincioşilor faţă de cei trecuţi la cele veşnice manifestate prin coroanele de flori, simbol al iubirii faţă de cei adormiţi;
- Ajutorarea social-filantropică este o practică dintotdeauna a Bisericii în astfel de cazuri.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro