Donald Trump susține că atacul de pe Champs Elysees va avea un impact major asupra alegerilor din Franța

21 aprilie 2017 15:41

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat că atacul terorist de pe bulevardul Champs Elysees va avea un impact puternic asupra alegerilor prezidenţiale din Franţa. Un număr de 11 candidaţi se confruntă duminică în primul tur al cursei pentru palatul Elysee, transmite Reuters. Între timp, unul dintre ei a discutat cu fostul lider de la Casa Albă, Barack Obama, la telefon.

”Un alt atentat terorist în Franţa. Francezii nu vor mai suporta multe incidente asemănătoare. Va avea un efect uriaş asupra alegerilor prezidenţiale!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Un poliţist francez şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi în noaptea de joi spre vineri, după ce un atacator înarmat a deschis focul pe celebrul bulevard Champs Elysees.

Atacul, revendicat de Statul Islamic, are loc cu doar câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, după ce candidata de extremă-dreapta a promovat o retorică antiimigraţionistă, care în opinia ei va pune capăt ameninţării teroriste din Franţa.


ANALIZĂ | Franța, sub amenințarea teroristă. Atentat pe Champs Elysees, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale


C

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro