”Astăzi, Consiliul European a primit o scrisoare din partea premierului Theresa May prin care se notifică intenția Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană. Această notificare urmează referendumului din 23 iunie 2016 și declanșează procesul de retragere în conformitate cu Articolul 50 al Tratatului. Regretăm că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, dar suntem pregătiți pentru procesul pe care acum va trebui să-l urmăm. Pentru Uniunea Europeană, primul pas va fi acum adoptarea a liniilor directoare pentru negocieri de către Consiliul European. Aceste linii directoare vor stabili pozițiile și principiile generale în lumina cărora Uniunea, reprezentată de Comisia Europeană, va negocia cu Regatul Unit”, a declarat Tusk.

Președintle Consiliului European a precizat că prioritatea principală va fi minimizarea incertitudinii cauzată de decizia Regatului Unit pentru cetățenii, companiile și statele membre. ”Vom aborda aceste discuții în mod constructiv și vom face eforturi pentru a obține un acord. În viitor, sperăm ca Regatul Unit să ne fie un partener apropiat”, a adăugat Tusk.

La fialul citirii declarației Consiliului European, Donald Tusk a adăugat, referindu-se la britanici: ”Deja ne este dor de voi. Mulțumim și la revedere”.

Întrebat ce simte în legătură cu Brexitul, președintele Consiliului European a spus că: ”Nu voi pretinde că sunt fericit astăzi. Paradoxal, există ceva pozitiv în Brexit. Brexit-ul ne face mai hotărâți și mai uniți decât până acum”

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează