Mergi direct la conținut »
Dragnea anunţă că a semnat proiectul de lege privind dublul standard şi o lege pentru ca mamele să poată munci, deşi iau indemnizaţie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea anunţă că a semnat proiectul de lege privind dublul standard şi o lege pentru ca mamele să poată munci, deşi iau indemnizaţie

Dragnea anunţă că a semnat proiectul de lege privind dublul standard şi o lege pentru ca mamele să poată munci, deşi iau indemnizaţie

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, la Antena 3, că a semnat proiectul de lege de taxare a firmelor care practică dublul standard și comercializează în România mărfuri de calitate inferioară faţă de produsele din alte ţări occidentale. În plus, acesta urmează să depună, marţi, şi un proiecte de lege care să permită mamelor care primesc indemnizaţie de creştere a copilului să poate desfăşura anumite activităţi.

De Valentina Postelnicu,

Liviu Dragnea a spus că a semnat proiectul de lege împreună cu deputatul PSD Valeriu Steriu (Valeriu Steriu, deputat PSD, n.red.), nu e foarte complicata, dar e dura”, a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, se poate merge până la confiscarea totală a unor produse si „nu este exclusă actiunea penală”

” Dacă vorbim de un lanţ de magazine nu vorbim de cifra de afaceri a magazimului respectiv, ci a întregului lanţ”, a mai spus el.

„Ne bazăm pe sancţiuni financiare”, a spus Dragnea, arătând că, prin proiectul de lege, se instituie o amendă de 4% din cifra de afaceri din anul respectiv, pentru firma care practică acest dublul standard.

Liviu Dragnea a mai spus că proiectul va fi adoptat în Parlament în sesiunea aceasta. „În procedură de urgenţă o scoatem această lege, pentru că este o lege vitală pentru noi. Noi oricum avem majoritate şi o scoatem. Şi eu sunt curios dacă o semnează (n.r.: Klaus Iohannis) pentru că e o lovitură exact pentru stăpânii lui. (…) Zilele trecute nişte oameni de bine îmi spuneau că să aşteptăm să vedem ce face Uniunea Europeană. Legea asta nu încalcă nicio lege din tratatul Uniunii Europene”, a mai afirmat Dragnea.

Al doilea proiect pe care liderul PSD spune că l-a depus în această săptămână le permite mamelor beneficiare de indemnizație de creștere a copilului să desfășoare mai multe activități economice.

„Vor avea voie mămicile să desfăşoare activităţii independente, activităţi din drepturi de autor, activităţi care nu implică îndepărtarea mamei de copil. Nimeni nu e perfect. Noi aşa am gândit legea. Am dublat indemnizaţiile. Asta ne-a scăpat. Mâine această lege va intra în procedură parlamentară. Este doar un articol. Atât de uşor a fost”, a declarat Liviu Dragnea.


Citeşte şi:

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 | Barometrul Academiei Române: Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot

 
 
Close
Close
Închide