MENIU CAUTĂ
24 Sep. 2017 21:24

Dragnea, despre dosarul ”Lacul Belina”: Am primit informații în acest week-end că nu se opresc la mine, vor să îmi ia și copilul

Distribuie

Dragnea, despre dosarul ”Lacul Belina”. Liderul PSD a declarat, dumincă seara, la Antena 3, că a primit informații în acest week-end că nu se opresc la el, ci vor să îi ia și fiul. Liviu Dragnea a declarat că ne află în fața unui ”al doilea atac violent la o altă putere a statului”.

'Mă aștept să fiu chemat la DNA', a precizat el. Dragnea a ținut să transmită și un mesaj ferm, după acțiunile din ultimele zile: 'Nu cedăm, nu dăm niciun pas înapoi', a arătat președintele Camerei Deputaților.

El s-a referit la hotărârea de guvern pentru care DNA cere începerea urmăririi penale în cazul a doi miniștri din Cabinetul Tudose, Rovana Plumb și Sevil Shhaideh.

'Nu discutăm despre un transfer către un privat ci către o autoritate locală, pentru a se face o investiție privată. Am primit o informație că un mare concern vrea să facă o investiție uriașă și are nevoie de câteva sute de hectare. Credeți că mai semnează Guvernul așa ceva?', a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai afirmat că 'toată bălțile din România, 90% sunt închiriate la privați, pentru a fi exploatate piscicol. 'Ar trebui anchetate toate miile de închirieri a bălților din România. Vorbim de 99% din cazuri. Dosarul acesta este o ficțiune', a mai spus Dragnea, precizând că sunt vizate două doamne foarte importante în Guvern, care se ocupă de dezvoltare regională, administrație publică și fonduri europene.

Dragnea a spus că nu a pescuit doar în zona Belina. 'Acolo pescuiesc mulți oameni. Te duci și pescuiști, la fel ca și pe Dunăre. Eu am fost la pescuit în multe zone din țara asta, în Transilvania, în Deltă, și nici măcar nu iau știucile, le arunc înapoi în apă', a mai spus el.

Liviu Dragnea a mai declarat că a primit informații în acest week-end că 'nu se opresc la el, ci vor să îi ia și copilul'.

Despre votul pentru ridicarea imunității Rovanei Plumb: Colegii mei vor vota aşa cum le dictează conştiinţa, cum o simt ei, să reziste la orice presiune

Întrebat cum le va cere colegilor deputaţi să voteze în cazul cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul ministrului Mediului, Rovana Plumb, preşedintele PSD a spus: „Aşa cum le dictează conştiinţa, cum o simt ei, să reziste la orice presiune, să voteze aşa cum simt ei”.

„O să se uite şi în acest dosar şi o să voteze cum simt ei. Eu voi vota împotrivă, împotriva ridicării (imunităţii parlamentare – n.r.) pentru că, după părerea mea, am am spus mai devreme, este o ficţiune, este un atac serios la Guvern. Repet, sunt doi miniştri importanţi pentru această ţară (…) fonduri europene, Rovana Plumb, dezvoltare regională, administraţie, Sevil Shhaideh. Sunt doi miniştri foarte importanţi, peste o săptămână ce facem, mai ia doi nu ? După aia, doi şi încă doi şi ne trezim că DNA-ul face Guvernul. Eu voi vota împotrivă, vă spun de acum, să ţipe toţi, şi ambasadele să ţipe, am dreptul ăsta constituţional să votez aşa cum cred eu şi-l voi exercita”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai declarat că situaţia vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Naţional al social-democraţilor de luni.

'O să ne întâlnim în Biroul Permanent Naţional, va fi prima care vorbeşte, o să vorbească şi primul-ministru şi ceilalţi colegi. Nu vreau absolut deloc în seara asta să spun, o să spun mâine”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă Sevil Shhaideh ar trebui să-şi dea demisia din Guvern, după ce procurorii DNA au decis începerea urmăririi penale împotriva sa în dosarul „Belina”.

Dragnea: Legile justiției vor trece prin Parlament, iar comisiile de anchetă nu vor mai fi 'fără finalizare'

Liderul PSD a mai anunțat că legile justiției vor fi dezbătute și adoptate în Parlament, și vor trece așa cum își dorește o mare parte a populației, iar comisiile de anchetă parlamentară nu vor mai fi, de acum înainte 'fără finalizare'.

Sevil Shhaideh a fost chemată la DNA, vineri, fiind anunțată că se începe urmărirea penală, în cazul său, în dosarul transferului Lacului Belina din domeniul statului la Consiliul Județean Teleorman. Procurorii anticorupție au cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, în același dosar, de la Parlament.

Citește și: „Va fi o iarnă a extremelor'. Directorul ANM, despre cum va fi anotimpul rece

Citește mai multe despre Dosarul Belina pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii