MENIU CAUTĂ
29 Mar. 2014 16:10

Eterna dilemă: Grecia sau Turcia?

Distribuie

Hotelurile de 5 stele de pe Riviera turcească se întrec în facilităţi la care poate nici nu te-ai fi gândit până să ajungi acolo. Parcurile acvatice, cu tobogane pentru copii sau cu slide-uri pe care nu au acces decât cei cu nervii tari şi adrenalina în sânge au devenit o obişnuinţă. Însă ceea ce face diferenţa sunt detaliile.
Unele hoteluri (de exemplu, Royal Wings) au în dotare câte un parc de distracţii cu roată, carusel şi tot tacâmul, reuşind magia de a-l transforma şi pe cel mai serios adult într-un puşti cu poftă de distracţie.
Altele (cum ar fi Ela Quality Resort& Spa) nu numai că au acel colţ cu mâncare dedicat copiilor, dar acesta chiar e luat în serios. În loc de veşnicii crenvurşti, cartofi prăjiţi, hamburgeri şi paste, mâncăruri pe care le-am văzut peste tot în lume şi care numai sănătoase şi hrănitoare nu sunt, tăvile sunt pline cu piureuri de legume pentru bebeluşi, carne de curcan sau de pui fierte, orez cu lapte şi tot felul de alte preparate alese cu grijă de nutriţionişti.
Şi grecii au un adevărat cult pentru cei mici. Cam toate hotelurile, restaurantele şi locurile de atracţie îi primesc bine pe familişti. În plus, siturile istorice şi ruinele îi încântă în egală măsură pe părinţi şi copii.
Indiferent unde mergeţi, nu veţi fi niciodată foarte departe de apele albastre şi strălucitoare unde se face snorkeling. În Creta, insula unde s-a născut Zeus, conform Legendelor Olimpului, copiii sunt înnebuniţi după Palatul Minoan din Knossos, încercând să priceapă cât anume din legendă este mit şi cât istorie.
Indiferent pe care dintre cele două ţări o veţi alege ca destinaţie, vacanţa dv. va fi una reuşită, dacă vă veţi documenta puţin înainte de plecare. Este foarte important să ştiţi unde ajungeţi, ce fel de hotel aţi ales, unde este poziţionat faţă de plajă şi ce distanţe sunt între hotel, aeroport şi anumite obiective turistice.

Iată două oferte execelente:

Lara, hotel Limak Lara Deluxe 5* – de la 532 de euro de persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu all-inclusive, asistenţă turistică. Agenţia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro), tel. 021.794.75.07.
Creta, hotel The Village Resort& Waterpark 4* – de la 335 de euro de persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu all-inclusive, asistenţă turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 031.226.33.25.

Comentarii