De Cătălin Boacnă, Alexandra Ariciu,

Românii au fost revoltaţi, marţi, când au auzit despre povestea de iubire dintre o maică de la o mănăstire din Călăraşi şi un călugăr. Măicuţa Sebastiana s-a prezentat săptămâna trecută la Spitalul Pantelimon din Bucureşti, fără hainele monahale, şi a născut prin cezariană fetiţe gemene. Abia când mămica de 40 de ani a spus că nu le vrea şi asistenţii sociali au început o anchetă, medicii au aflat că au în faţă o măicuţă. „Nu vrea să primească pe nimeni în salon, e îngândurată, dărâmată, tăcută. Îşi urăşte fetiţele şi nu vrea să le recunoască”, a dezvăluit o asistentă medicală.
Se pare că măicuţa s-a iubit cu un călugăr de la Mănăstirea Amara, din Ialomiţa, până la începutul acestui an, când a fost transferată la un lăcaş de cult din Tăriceni, Călăraşi. În pântecele său creşteau deja două fetiţe când a ajuns aici, însă a reuşit să păstreze secretul timp de nouă luni. În ultima perioadă, se tot plângea celorlalte maici că o doare spatele, aşa că acestea nu au fost surprinse când a spus că merge la spital. După ce au aflat grozăvia care s-a întâmplat, reprezentanţii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşiului au început o anchetă, pentru că, după spusele apropiaţilor maicii Sebastiana, tatăl ar fi un călugăr de la Mănăstirea Amara. Ba, mai mult, aceasta a mai născut un copil în urmă cu câţiva ani. Femeia încearcă însă să îl apere pe tatăl gemenelor, se pare, astfel că ieri le-a trimis şefilor săi o scrisoare prin care anunţă că iubitul ei este un om de rând, dar şi că se retrage din viaţa monahală şi se mută acasă, la Iaşi.

Fiul de cinci ani a fost adoptat

Uimitor, medicii de la maternitatea „Elena- Doamna”, din capitala Moldovei, îşi amintesc de o măicuţă care a născut la ei în spital un băieţel, în 2006. Femeia s-a internat atunci sub un nume fals, iar după câteva zile s-a externat împreună cu bebeluşul. Nu l-a păstrat însă, ci a convins o femeie pe care o cunoscuse în maternitate să i-l crească. „Măicuţa i-a spus că trebuie să plece la muncă în străinătate, dar că are un frate călugăr care va veni periodic să se intereseze de micuţ”, a declarat atunci purtătorul de cuvând de la Protecţia Copilului Iaşi, Eliza Chirică. O perioadă, călugărul, care a recunoscut că este, de fapt, tatăl micuţului, a continuat să îl viziteze, ba chiar l-a dus să îşi vadă şi mama, la o mănăstire din sudul ţării. „La un moment dat, femeia a recunoscut că e maică, dar a refuzat să dea alte detalii. În schimb, tatăl copilului a admis că, de comun acord, au ţinut secretă situaţia lor”, a mai spus Chirică. Între timp, băieţelul a fost adoptat.
Stareţul Gherasim: „Măicuţa care a născut se poate întoarce la mânăstire!”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine