Mergi direct la conținut »
Fata călcată de tramvai la Arad a supraviețuit miraculos. Cum a reușit să scape de moarte copila
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fata călcată de tramvai la Arad a supraviețuit miraculos. Cum a reușit să scape de moarte copila

Fata călcată de tramvai la Arad a supraviețuit miraculos. Cum a reușit să scape de moarte copila

Fata călcată de tramvai la Arad a supraviețuit miraculos. Săptămâna trecută o copilă de 12 ani a fost în mijlocul unui accident înfiorător, fiind lovită în plin de tramvai și ajungând sub acesta, care a târât-o 16 metri.

Pompierii arădeni au avut de îndeplinit una dintre cele mai dificile misiuni, pe care au executat-o cu succes în 15 minute. Faptul că fata a supravieţuit li se datorează atât lor, cât şi… unei stele din cer, după cum spune directorul Companiei de Transport Public (CTP) Arad, Claudiu Godja.

„Ea a traversat trecerea de pietoni dinspre Vodafone, nu a fost atentă absolut deloc – tramvaiul a sunat, au strigat oamenii din staţie, colega ei s-a oprit… Ea a păşit efectiv în faţa tramvaiului. Tramvaiul a lovit-o cu partea din faţă, a trântit-o la pământ, după care a trecut peste ea. Probabil a agăţat-o de haine undeva, în zona pieptului, şi a târât-o 16 metri în aceeaşi poziţie. Când a lovit-o tramvaiul, ea a căzut cumva cu capul în sensul de mers al tramvaiului, intrând cu picioarele sub tramvai. Tramvaiul a venit peste ea mai întâi peste picioare, bazin, piept şi de acolo nu a mai intrat sub boghiu, a târât-o. Cum a fost posibil să supravieţuiască? În primul rând, a fost statura ei foarte firavă. Acolo, între sol şi partea de sub boghiu, e o distanţă de până în 20 de centimetri. Apoi, boghiul are în partea dreaptă o carcasă a reductorului. În partea stângă, pe roată, are un loc mai gol. Exact acolo, în partea stângă, între cutia reductoarelor şi roată, a intrat fata. Tramvaiul a urcat peste ea, peste picioare, şi nu a ajuns până la cap… pentru că nu ar mai fi trecut şi capul, corpul s-a mai aplatizat un pic… A intrat sub tramvai exact în singurul loc în care putea supravieţui. E miraculos. Stea în cer a avut. În realitate, se întâmplă foarte puţine situaţii de genul acesta” – a subliniat, pentru Aradon, Claudiu Godja, director al CTP Arad.

Fata a suferit o minimă fractură apofiză transversală T1 dreaptă (la coloana dorsală), fractură fără deplasare la nivelul hemisacrului drept, fractură cu deplasare la nivelul hemisacrului stâng (la coloana lombară) şi contuzii la nivelul picioarelor.

Deşi situaţia ei nu a impus, la solicitarea părinţilor, fata a fost transferată la spitalul din Timişoara a doua zi după incident.


Citește și: Simona Halep – Lauren Davis, un meci pentru istoria tenisului. De ce este o partidă de poveste

Close
Închide
  Close