O băimăreancă a fost sunată de o angajată a unei firme de recuperare de creanţe şi a fost somată să meargă la bancă pentru a-şi plăti datoria. Avea o restanţă de un ban. „Eu nu mi-am dat seama cine m-a sunat decât după ce am mers la bancă. Eram la rând şi m-am gândit să sun pe numărul de pe care am fost sunată cu o zi înainte, în speranţa că voi afla astfel cine m-a sunat de la bancă. Dar a răspuns un robot şi aşa am aflat că este o companie de management al creanţelor. Dar nici măcar nu au spus numele companiei”, a declarat Ada Crişan, pentru sursa citată.
„Probabil că băncile au firme de genul acesta partenere, dar cei de acolo nici nu se mai uită ce datorii ai. Te sună că eşti dator, şi gata. Cum să te sune pentru datorie de un ban?”, mai spune ea.
„I-am spus doamnei la telefon că pentru suma asta nu merita nici să facă un apel, dar doamna mi-a răspuns că suma nu are relevanţă. Poate fi un ban, cinci bani sau un milion de euro. Eu cred că nu se uită la sume, nu judecă. A zis că de ce nu mi-am închis contul. Dar, de ce să-l închid, dacă nu vreau. Am ataşat un card de credit la acel cont. De ce să-l închid?”, a povestit femeia.
Ea a plătit datoria de un ban după ce a căutat la prieteni şi la cunoştinţe o monedă cu această valoare. Până şi angajata băncii a fost nedumerită când a aflat suma de plată: „M-a întrebat: pentru un ban aţi venit? I-am spus că am fost sunată de o firmă de managementul creanţelor şi că am fost anunţată că trebuie să vin să o plătesc. Şi-am venit să o plătesc. Am fost curioasă dacă îmi dă chitanţă”.
Angajata băncii a fost foarte politicoasă, mai spune băimăreanca: „Nu m-a luat în râs, cum aş fi făcut eu în locul ei. Cred că de aceea nu lucrez la bancă!”, a povestit femeia, amuzată.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro