La acest caz, denumit “Misiunea Christ”, procurorii de la Crimă Organizată au lucrat câţiva ani. Ultima mare acţiune a fost o serie de percheziţii făcute la locaţiile pe care Bivolaru le avea şi unde au găsit suficiente dovezi, credeau ei, pentru a-l băga după gratii. Pe lângă probe, care atestau că acesta coordona activităţi de videochat şi făcea trafic de minori, au găsit- o într-unul din locuri şi pe Mădălina Dumitru, o minoră care a făcut separat obiectul unui alt dosar, cel pentru care a fost condamnat.
Judecat în lipsă, apoi rătăcit
Surpriza a venit din partea magistraţilor anul trecut, la sfârşitul lui februarie, când după patru ani de procese în lipsă, Bivolaru a fost achitat, pe motivul că i s-au prescris faptele. Decizia Tribunalului Cluj nu a fost una definitivă, procurorii putând face apel. Doar că acest dosar s-a făcut pierdut în mod inexplicabil, timp de un an. Ziarul Libertatea a relatat în ediţia din 29 februarie 2016 despre acest dosar îngropat fără nici o explicaţie, ca la doar câteva ore după semnalarea acestui fapt dosarul să iasă la iveală.
Are termen pe 10 mai la Cluj
“Curtea de Apel Cluj a înregistrat luni dosarul în care Gregorian Bivolaru şi alte 19 persoane sunt judecate pentru trafic de persoane. Este vorba despre un apel la o sentinţă a Tribunalului Cluj din 2015 prin care Bivolaru fusese achitat într-un dosar de trafic de persoane, care este vechi, din 2007. Judecarea acestui dosar nu are legătură cu extrădarea lui Bivolaru din Franţa, dacă nu se vor finaliza procedurile de extrădare până în 10 mai, acesta va fi judecat în lipsă”, au spus surse judiciare citate de Mediafax. Asta înseamnă noi probleme pentru Bivolaru, dar şi un semn de întrebare despre motivul pentru care acest dosar a dispărut până acum.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro