Voluntarii au primit poze de la familiile soldaților ruși mobilizari și au transmis că recruților li s-au oferit veste antiglont pentru copii, care sunt folosite la airsoft, și căști de plastic!
„Rudele, prietenii și rudele noastre mobilizate, care se află la Tver, au primit un fel de jachete de protecție, fiindcă nu le putem numi veste antiglonț, care nu îndeplinesc standardele elementare de siguranță. Sunt subțiri și de mărimea potrivită pentru copil, sunt foarte scurte pentru un bărbat. Probabil că erau folosite la jocurile airsoft. Căștile sunt din plastic, nu sunt concepute pentru operațiuni militare!”, a spus Fondul de Sprijin, într-un comunicat postat pe VKontakte, Facebook-ul rusesc.
Imaginile au fost preluat și de Sota Vision, un proiect media independent din Rusia.
Foști militari și experți au atras atenția asupra echipamentului militar
Luna trecută, după ce președintele Vladimir Putin a declarat mobilizarea parțială, pe 21 octombrie, au apărut mai multe declarații legate de dotările armatei ruse.
Faptul că echipamentul militar este învechit a fost confirmat de un colonel rus în rezervă, Mihail Hodarionok, care a declarat: „Soldații noștri mobilizați primesc căști din 1941 și o raniță din aceeași epocă și asta nu e deloc bine”.
Oleg Katkov, redactorul-șef al portalului militar ucrainean Defense Express, a afirmat că rușii mobilizați primesc puști de asalt Kalașnikov ruginite și uniforme militare folosite în Primul Război Cecen (1994-1996).
Iar Andrei Guruliov, general-locotenent în rezervă, deputat din partea regiunii Transbaikal în Duma de Stat, a acuzat dispariția a 1,5 milioane de seturi de uniforme militare din depozitele armatei ruse.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina