Una peste alta, în cele trei zile, deputatul s-a întâlnit cu peste opt mii de oameni. În fiecare oraş în care a ajuns, William Brânză s-a întâlnit cu sute şi chiar mii de persoane cărora le-a explicat, pe îndelete, care sunt rezultatele acţiunilor sale diplomatice pe care le-a întreprins în ultimii ani din postura de parlamentar pentru românii care trăiesc în Diaspora. Subiectul central al discuţiilor l-a reprezentat, fireşte, ridicarea restricţiilor de muncă pentru românii din Spania.
Restrictiile de munca vor fi eliminate pe data de 31 decembrie anul acesta. Asa se precizeaza in comuncatul transmis de guvernatorul Rajoy parlamentarului WB.
„Am ajuns sa ne cunastem pe nume, aici in strainatate, desi am un Colegiu „maricel” de peste 2 milioane de români. Impreuna am depasit 400 de actiuni cu si pentru ro din diaspora. Numarul mare al actiunilor se datoreaza muncii in echipa, dorintei noastre de a-i evidentia pe români si Romania, precum si increderii pe care ne-o acordam unii altora. Zilele trecute am fost invitat la intalniri cu români si impreuna cu asociatiile am organizat seri româneşti, prilej pentru a dezbate subiecte la zi. Proiectele mele de suflet (scaderea taxelor consulare, repatrierea gratuită a trupurilor neînsufleţite ale romanilor morţi în străinătate, precum şi votul prin corespondenţă) vor fi certitudini în noul meu mandat. Această siguranţă mi-o dau românii mei care susţin alături de mine aceste proiecte. Ei sunt forţa mea, iar eu sunt vocea lor. In intalnirile pe care le-am avut cu românii din Zaragoza, Barcelona si Castellon mi-am prezentat programul politic pentru 2012-2016. Programul meu este programul „nostru” , si spun nostru pt ca impreuna l-am facut”, ne-a declarat deputatul Alianţei România Dreaptă, William Brînză.
Cele trei mega-dezbateri ţinute pe pământ spaniol, de fapt mii de „audienţe” în toată regula, s-au încheiat, ca între prieteni, prin seri romanesti. Mii de români au dansat în hore uriaşe, au cântat şi au chiuit pe melodiile populare interpretate magistral de Maria Ciobanu, supranumită, datorită calităţilor ei vocale, „Ciocarlia muzicii populare romanesti”, de fiul ei, Ionuţ Dolănescu şi de soţia acestuia din urmă, violonista Doiniţa Dolănescu, care i-a acompaniat cu virtuozitate.