Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Incendiu uriaș la Mănăstirea de maici Paltin de la Petru Vodă. Cutia moaștelor, aproape carbonizată

Incendiu uriaș la Mănăstirea de maici Paltin de la Petru Vodă. Cutia moaștelor, aproape carbonizată

Un incendiu de proporții a izbucnit sâmbătă seară, în jurul orei 21.30, la Mănăstirea de maici Paltin, de la Petru Vodă, informează tvmneant.ro. Potrivit informațiilor de la fața locului, focul a izbucnit la clădirea în care locuiește maica stareță Iustina.

De Costin Popa,

Maicile se aflau la slujbă, iar în interiorul stăreţiei nu se afla nicio persoană, mai scrie sursa mai sus citată.

„Pompierii de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Mănăstirea de maici Petru Vodă. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere.

În sprijin s-au deplasat trei autospeciale de stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Târgu Neamț, iar de la Detașamentul Piatra Neamț au plecat o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție pentru lucru la înălțime”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt ISU Neamț.

Potrivit surselor stiri-neamt.ro, moaștele unui călugăr de la Muntele Athos au scăpat intacte, deși cutia în care se aflau a fost găsită aproape carbonizată.

Pompierii nu au reușit încă să stabilească sursa incendiului.

Foto: stiri-neamt.ro

Close
Închide
  Close