De Cătălin Schipor,

Slujba a fost ținută afară și a adunat peste o sută de credincioși. La sfârșitul slujbei, oamenii au mers să se împărtășească, iar toți cei prezenți au primit sfânta cuminecătură chiar din mâna Arhiepiscopului Teodosie, cu aceeași linguriță.

Mai marii Bisericii Ortodoxe nu vor să renunțe, nici măcar temporar, la acest obicei, în ciuda numeroaselor apeluri ale autorităților pentru a se respecta condițiile de igienă și de izolare.

Reprezentanții bisericii au spus că, dacă printre credincioși sunt persoane care au astfel de probleme, ei trebuie să vorbească cu duhovnicul și să găsească o soluție pentru a primi altfel împărtășania.

„Referitor la lingurința folosită la împărtășire, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă, în care a arătat către cei care au temeri, au dubii sau au conștiința neliniștită, să meargă și să discute cu duhovnicul lor. Pe această linie merge și Arhiepiscopia Tomisului. Recomandăm celor care au această problemă de conștiință să meargă să discute cu duhovnicii și lucrurile se vor rezola de la caz la caz”, a declarat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Citeşte şi:

Cât rezistă coronavirus pe suprafețe comune din oțel inoxidabil, plastic sau carton

Medici de la Colentina: ”Vom trata COVID-19, iar noi nu am văzut încă cum arată un costum sau mască profesională de protecție!”

Solidaritate românească: ONG-urile aduc măști și mănuși din Taiwan pentru că statul nu o poate face din cauza opoziției politice a Chinei

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur