Am dat fuga la magazinul Claumar, de pe bd. Ghencea nr. 30 din Bucureşti (non-stop, tel. 0371.084.188), unde ne-am blindat cu nada lor minune – Claumar Special, cu boilies-uri de la Senzor, pufuleţi solubili, porumb cu diverse arome, râme şi viermuşi, apoi am pornit spre Solacolu, unde am dat de o baltă amenajată superb.
Ne-am luptat cu papura
După o noapte şi o jumătate de zi petrecute pe baltă, timp în care am folosit toate momelile de care dispuneam, dezamăgire! Singura captură a fost un cărăşel anemic, de vreo 15 centimetri, care a şi dat în primire până l-am scos din apă. Am mai tras la mal şi vreo zece cotoare de papură de pe fundul bălţii. La ora 15.00, ne-am strâns sculele şi am plecat. Nu ştim dacă de vină a fost presiunea atmosferică sau vremea schimbătoare, dar cu siguranţă vom mai reveni pe acea baltă pentru a vă spune dacă s-a schimbat ceva între timp. Fir întins!
Pescuitul la somn
Secretul la pescuitul somnului este să nu vă grăbiţi să înţepaţi peştele decât când acesta trage hotărât. Pescuitul somnului dă rezultate remarcabile noaptea, în special în intervalele orare 20.00-0.00, respectiv 3.00-6.00.
– Cârlig: simplu sau triplu, mare şi rezistent
– Fir: 0.4-0.6 mm. Noi vă recomandăm să folosiţi firul textil
– Varga: rezistentă (acţiune 100 g-300 g) şi o mulinetă masivă
– Momeli: carne uşor alterată, ficat de porc, intestine de pasăre, buchet de râme, buchet de viermuşi şi, rar, mămăligă. În Dunăre se pot prinde exemplare frumoase la năluci.
– Perioade optime: începutul şi sfârşitul verii
– Pont: folosiţi un clonc (un fel de lingură încovoiată), cu care să loviţi luciul apei, pentru că somnul este atras de sunetele joase.
Carte de vizită
Locaţie: Solacolu (Călăraşi)
Taxă: 100 lei/12 ore (se pot reţine maximum 5 kg de crap şi 5 kg de caras)
Scule: 4 lansete
Contact: Cristian Matei (tel. 0747.134.246 / www.baltasolacolu.ro)