MENIU CAUTĂ
14 Dec. 2017 16:08

VIDEO/ Levente Polgar, la Interviurile Libertatea LIVE

Distribuie

Levente Polgar este invitat la Interviurile Libertatea LIVE.

Următiți interviul:

Levente Polgar este primul sportiv din lume cu o dizabilitate care a fost acceptat la ultramaratonul arctic, competiție câștigată în două rânduri de Tiberiu Ușeriu. Maratonistul român a alergat pentru multe cauze sociale. Ne povestește, din redacția Libertatea, cum se antrenează pentru această cursă dură.

Care este povestea lui Levente Polgar

A rămas fără mâna dreaptă la 6 ani după ce l-a călcat un tren. Este zidar și-și cheltuie aproape toți banii să participe la curse de peste 100 de kilometri prin toată lumea. Levente Polgar este singura persoană cu handicap acceptată să alerge prin munți, la competiții la care și cei fără probleme întâmpină greutăți.

Levente Ioan Polgar are 37 de ani. Aleargă ultramaratoane montane, stă zeci de ore pe trasee pentru a termina curse care ajung la aproape 200 de kilometri lungime, a traversat România în alergare de la vest la est, de la Jimbolia la Vama Veche, peste 1.100 de kilometri, în fugă.

Când nu participă la competiții sau când nu se antrenează alergând chiar și 300 de kilometri pe săptămână, Levi este zidar, faianțar, parchetar, muncind, uneori, și 11 ore pe zi. Poate nu e impresionant, dar face totul fără o mână, membru pe care l-a pierdut la 6 ani, după ce l-a călcat trenul.


VIDEO EXCLUSIV/ Cântă cu și despre români, însă, oficial, nu este unul de-al lor. Ovidiu Lipan Țăndărică a renunțat la cetățenia română

Citește mai multe despre Interviu pe Libertatea.

Comentarii