Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea, după ce Iohannis l-a acuzat de retorică anti-europeană: "Am o singură replică, să nu se mai înece când vorbeşte de România". Mesajul către Gabriela Firea
Ştiri Libertatea > Ştiri > Liviu Dragnea, după ce Iohannis l-a acuzat de retorică anti-europeană: "Am o singură replică, să nu se mai înece când vorbeşte de România". Mesajul către Gabriela Firea

Liviu Dragnea, după ce Iohannis l-a acuzat de retorică anti-europeană: „Am o singură replică, să nu se mai înece când vorbeşte de România”. Mesajul către Gabriela Firea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a răspuns, sâmbătă, de la Ilfov, preşedintelui Klaus Iohannis, care acuzase PSD că a îmbrăcat "haine falsului patriotism" şi are o retorică antieuropeană. "Am o singură replică, să nu se mai înece când vorbeşte de România", a spus liderul social-democrat. El a anunţat şi că este posibilă o discuţie cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, arătând că relaţia dintre el este "n refacere".

De Valentina Postelnicu,

„Pentru Iohannis am o singură replică, să nu se mai înece când vorbeşte de România. Este ultimul care poate critica pe cineva pentru patriotism. Noi, când vorbim de patriotism, vorbim din suflet. Este ţara noastră, pe care o iubim, şi vrem ca copiii noştri să aibă drepturi egale cu copiii din UE, ca firmele autohtone să fie tratate cu respect, la fel ca cele străine”, a spus preşedintele PSD.

El sa referit şi la relaţia cu Gabriela Firea, primarul Capitalei şi fost lider interimar la PSD Ilfov. Dragnea spune că relaţia este „în refacere” şi a arătat că ar fi nevoie de o întâlnire, în perioada următoare.

”Eu cred că această relație e în refacere. Din partea mea, este deschidere totală, cum a fost întotdeauna. Eu nu uit ce am promis cu ea pentru București. Dacă, cumva, PSD-ul și eu trebuia să facem ceva mai mult și nu am făcut, o să facem, dacă ea trebuia să facă mai mult, sper să o facă. Sunt mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart”, a spus Dragnea.

El a anunţat o posibilă întâlnire cu primarul Capitalei. „O întâlnire și o discuție în perioada următoare nu poate decât să fie utilă, în primul rând pentru bucureșteni.. Bucureștiul e o miză mare. Ăsta e mesajul meu”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în cadrul Summit-ului PPE de la Bucureşti, că alegerile europarlamentare sunt importante, el atacând PSD, care „a îmbrăcat haina falsului patriotism, cu o retorică antieuropeană”.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

„Observăm că unele partide politice de la noi, şi mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă şi, folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câştige capital electoral inducând oamenilor teama şi lipsa de încredere în proiectul şi valorile Uniunii. Este modul pesedist cinic şi iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost întemeiată Uniunea Europeană, să ataci instituţiile europene care îţi critică derapajele antidemocratice şi, în acelaşi timp, să ceri votul oamenilor pentru a trimite reprezentanţii partidului tău să facă parte tocmai din aceste instituţii. A fi bun român şi patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul. Dimpotrivă, România este Europa şi Europa este România! România noastră, România europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, justiţie independentă şi stat de drept”, a afirmat Iohannis, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

Citeşte şi: Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

 

Close
Închide
  Close