De Adrian Ilie,

”Am anunţat foarte clar sprijinul pentru Guvernul condus de Maia Sandu, pentru politica proeuropeană, pentru politica de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor din Republica Moldova dusă de Guvernul Maia Sandu. Considerăm că orice demers împotriva Guvernului Maia Sandu ridică serioase semne de întrebare cu privire la traiectoria europeană a Republicii Moldova”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că așteaptă rezultatul moțiunii de cenzură pentru a-și preciza poziția față de noile autorități de la Chișinău.

”Să aşteptăm să vedem ce se întâmplă în Basarabia. Este depusă o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Maia – Năstase de formaţiunea politică PSRM, care era partener la guvernare, PSRM care este pilotat de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. În funcţie de rezultatul acestei moţiuni de cenzură vom lua o decizie privitoare la atitudinea faţă de noile autorităţi”, a spus primul-ministru.

Săptămâna trecută, socialiştii din Republica Moldova au înaintat o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că proiectul privind legea procuraturii propus de actualul executiv ar fi neconstituţional şi ar contraveni normelor internaţionale.

Moțiunea inițiată de PSRM va fi dezbătută în plenul Parlamentului de la Chișinău, marți, de la ora 10.

Citeşte şi:

Premierul Maia Sandu, la un pas de demitere. Socialiștii vor să dea jos guvernul din care fac parte

O treime din moldoveni, în favoarea unirii Republicii Moldova cu România

Ministrul Apărării din Moldova consideră Rusia ”un aliat de încredere”

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani
HOROSCOP

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani