Mergi direct la conținut »
MApN, ultimul pas pentru cumpărarea rachetelor PATRIOT

Ministerul Apărării a publicat proiectul de lege pentru achiziția rachetelor PATRIOT de la Guvernul Statelor Unite. Este ultimul pas pentru concretizarea acestui proiect.  Armata României intenționează să cumpere șapte baterii de rachete antiaeriene Patriot pentru suma de 3,9 miliarde de dolari. Potrivit proiectului de lege, primul sistem PATRIOT va fi achiziționat la sfârșitul acestui an şi va costa 764 de milioane de lei. 

În nota de fundamentare se arată că: „România va utiliza sistemele PATRIOT (…) pentru a-și întări apărarea proprie şi pentru descurajarea amenințărilor regionale. Achiziția va crește capabilitățile defensive ale Armatei Românei pentru a se proteja împotriva acțiunilor ostile/ agresiunilor şi va proteja aliații NATO care şi-au intensificat activitățile de instruire si operații pe teritoriul românesc. Achiziţia va susţine nevoile proprii ale României pentru apărarea proprie şi va susţine obiectivele NATO în domeniul apărării.”

Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea către România a șapte sisteme de rachete Patriot care vin dotate cu 168 de rachete de generație nouă. Varianta pe care vrea să o cumpere guvernul român  vine cu rachete care au o arie de acțiune de 20 de kilometri împotriva rachetelor balistice, pot să zboare la o altitudine de 24.ooo de metri şi ating de patru ori viteza sunetului.

Sistemul de rachete Patriot

Sistemul de rachete Patriot

La începutul acestei săptămâni, Fabrica Aerostar Bacău şi compania Raytheon, producătorul rachetelor PATRIOT, au semnat un memorandum prin care societatea românească se va putea ocupa de de mentenanța sistemelor de rachete  pe care România le va cumpăra.

Close
Închide
  Close